Több hónapos hallgatás után elismerte a Valve, hogy létezik az új játéka

2024. augusztus 25. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Több hónapos titkolózás, pontosabban inkább teljes rádiócsend és a téma ignorálása után a Valve beadta a derekát, és hivatalosan is elismerte, hogy létezik a Deadlock nevű új játéka, amit az elmúlt napokban folyamatosan több tízezren nyomtak. Nagy bejelentés helyett viszont egyszerűen csak annyi történt, hogy nyilvánosra állították a játék Steam-oldalát, szóval a misztikumot továbbra is sikerült megőrizni.

A Deadlock most már hivatalosan is a legendás Valve legújabb játéka, aminek a létezése azóta nyílt titok volt, hogy a névre bejelentették a védjegyet, aztán május közepén szinte minden kiszivárgott róla. Azóta a YouTube-ot elárasztották a teljes meccsek, fel lehetett túrni a játék könyvtárait és még nyílt Reddit-alfóruma is lett a játéknak, a Verge újságírója pedig tesztet is írt róla. Igaz, őt ki is tiltották ezért, mert hivatalosan nem lehetett beszélni a játékról.

Ennek lett vége pénteken, amikor a játék Discord-szerverén bejelentették, hogy mostantól nem tilos nyilvánosan beszélni a Deadlockról, szóval most már nemcsak a közösségi honlapok kaptak zöld utat, hanem például streamelni is lehet a játékot. Az FPS-legenda Shroud a cikk írásakor is éppen közvetíti, ahogy ezzel játszik, és ezen a ponton elméletileg már én is leírhatom, hogy játszottam a játékkal, ami tényleg pont olyan, mint a Team Fortress 2 és a Dota 2 fura szerelemgyereke.

Kicsit bővebben a Deadlock egy külső nézetes MOBA, annak minden fontosabb elemével, de klikkelgetés helyett úgy kell benne célozni, mint egy lövöldözős játékban. A cél itt is az, hogy leromboljuk az ellenfél bázisát is, és ezt már most egy rakás hőssel lehet megtenni.Ezek nem túl egyediek, de jó velük játszani, többek közt azért is, mert a képességek mellett a mozgás is jól ki lett találva. Annyira, hogy igazából ez az, amitől a Deadlock már most több, mint az összes hasonló próbálkozás a Paragontól a Smite-on át a Battlebornig.

Nekem mondjuk egyelőre nem igazán jött be, de elég kezdetleges állapotban van, szóval ki tudja, lehet, végül ebbe is belerakok majd 2500 órát, mint a Dota 2-be.

A játéknak itt van a hivatalos Steam-oldala, de továbbra is csak meghívásos alapon lehet bekerülni, szóval ettől még mindig kelleni fog valaki, aki már hozzáfér a játékhoz, ha valaki nyomni szeretné. A hivatalos bejelentés – már ha ezt lehet annak nevezni – után amúgy még népszerűbb lett a játék, tegnap egy ponton már egyszerre 64 ezren játszottak vele, és ebben a pillanatban is 32 ezren tolják.

Az már ebből is látszik, hogy a játék valószínűleg nem fog az Artifact nevű kártyajáték sorsára jutni, de ahhoz még biztosan kell majd reszelgetni, hogy tényleg sikeres lehessen. Elvégre minden bokorból hero shooterek ugranak ki manapság, a MOBA-játékoknál pedig ugyan a Dota 2 továbbra is népszerű, a közelében sincs a League of Legendsnek, amit a Riot marketingesei minden lehetséges módszerrel tolnak bele az emberek arcába.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!