Florida Man és egy majom története

2024. augusztus 17. – 06:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Marcel, a lábbelis csiga (Marcel the Shell with Shoes On, Netflix)

A Dean Fleischer Camp rendezte, stop motion technikával készült film az ikonikus A24 stúdió egyik nagy klasszikusa. Emberi, szívszorító, önreflexív és tanulságos történet egy szemmel alig észrevehető érzékeny csigáról, aki az internetnek hála hirtelen sztár lett. Elkezdenek róla dokumentumfilmet forgatni, de a szíve mélyén mégis valami másra vágyik. A filmet 2023-ban Oscarra is jelölték, és számos filmfesztiválon zsebelt be díjakat, 3 évvel a megjelenése után végre streamelhető a Netflixen. (Kersner Máté)

Carl Hiaasen: Rossz majom (Bad Monkey, Apple TV+)

Vince Vaughn a True Detective balul elsült második évada és a Büntető ököl után ezúttal egy Apple TV-s sorozatban próbál új lendületet adni karrierjének. A Carl Hiaasen bestsellerén alapuló drámai fekete komédiában Vaughn Andrew Yancy szerepében tűnik fel, aki egykori rendőrből lett egészségügyi ellenőr. Yancy-t Miamiba küldik, ahol megtapasztalhatja a földi Paradicsom sötét oldalát és hamar Florida Man-sztorikat megszégyenítő szürreális helyzetekbe keveredik. (Kersner Máté)

Jackpot! (Amazon Prime)

Paul Fieg új filmjében a nem olyan távoli jövőben járunk Kaliforniában, ahol mindenki az úgynevezett „Nagy Lottó” nyerteseit üldözi: a jackpotot az nyerheti el, aki megöli a nyertest azelőtt, hogy lemegy a nap. E nemes cél érdekében fog össze John Cena és Awkwafina az Amazon Prime új sorozatában, ami ránézésre csak egy újabb akció-vígjáték a sok közül, az előzetesben megvillantott teleshopos referencia viszont jó húzás. Ha ilyenekből jut a filmbe is, már elégedettek lehetünk. (Kersner Máté)

Emily Párizsban (Emily in Paris, 4. évad, Netflix)

Megérkezett a negyedik évad első fele annak a sorozatnak, amit mindenki imád utálni. Az Emilyt alakító Lily Collins ismét fergeteges, vibráló göncökbe bugyolálja magát, hogy végre eldöntse: a szexi séfet választja szerelmének, vagy pedig marad a biztonságot, de szikrát nem nyújtó Alfie mellett.

Ennyire sztereotip formában még sosem tálalták a párizsi eleganciát: a sorozatból azt szűrhetjük le, hogy a divatszakmában csupán pezsgőket kell kortyolni, minél hosszabb bájcsevejeket kell tartani ebédszünet címszó alatt, és nem történhet akkora tragédia, hogy azt egy francia édesség ne tudná helyre hozni.

Szerencsére a sorozat sem akarja komolyan venni magát, kiszámítható csavarok, nem valódi konfliktusok, gyenge színészi alakítások, de valamiért hatalmas komfortot tud adni a cukormázba csomagolt Emily világa. A negyedik évad második fele szeptember 12-én érkezik. (Szente Katica)

Lucy (Netflix)

Luc Besson filmjében Scarlett Johansson szuperhős lesz, miután egy kábítószernek köszönhetően az agyi kapacitásának száz százalékát tudja használni. A filmben a legnagyobb ellenségei a drogdílerek, akik Lucy gyomrába rejtik a világot megváltoztatható tasakot, de ez kilyukad, aki ezáltal képes lesz túljárni a drogdílerek eszén. A koncepció elég logikátlan, de a film akkor a legrosszabb, amikor megpróbál a tudomány talajára lépni. Jó benne viszont Johansson, aki emlékezeteset nyújt Lucy-ként. (Szente Katica)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!