Rekordot döntött Shazamon a Drive legendás betétdala, amit mindenki ismer, de senki nem tudja a címét

2024. augusztus 14. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

A 2011-es Drive (magyarul Drive – Gázt!, de ezt egynél többször nem akarom leírni) Ryan Gosling egyik legkultikusabb filmje, és a kiindulópontja annak a trendnek, amelyben egy csomó 4chanező, aztán úgy általában egy rakás fiatal férfi eldöntötte, hogy a magányos, zárkózott főszereplő szó szerint ő. A filmre viszont nemcsak emiatt lehet emlékezni, hanem a zenéje miatt is, ami a 2010-es évek elején elég sokat tett a synthwave felemelkedéséért, és amiből toronymagasan kiemelkedik

a Nightcall című szám a francia Kavinskytől, amire rekordmennyiségű ember keresett rá Shazamon a hétvégén, miután megszólalt a párizsi olimpia záróünnepségén.

Ezt a Shazam jelentette be még kedd este az X-en (korábban Twitter), mint írták, soha nem voltak még ennyien kíváncsiak egy számra egyetlen nap alatt. A Nightcallal amúgy még most is tele van az internet, szóval valószínűleg azért shazamozhatták meg ennyien, mert ismerős volt nekik, csak nem tudták, mi a címe, nem azért, mert lecsengett a retrowave-láz és a Drive-ra sem emlékszik már senki. Franciaország amúgy igazi synthwave-nagyhatalom, Kavinsky mellett Perturbator, Dan Terminus és Carpenter Brut is franciák, hogy csak pár nagyobb nevet említsünk.

És akkor a lényeg, így szólt a Nightcall a záróünnepségen:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!