A Paramount 15 százalékos leépítéseket tervez

2024. augusztus 13. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

A CBS, a Nickelodeon és az MTV csatornákat is birtokló Paramount Global kedden közölte a dolgozóival, hogy megkezdi a régóta tervezett leépítéssorozatát, mellyel az Egyesült Államokban 15 százalékkal csökkenti az alkalmazottainak számát – írja a New York Times. A lap információi szerint az elbocsátásokat a szórakoztatóiparban bekövetkezett változások tették szükségessé, és a vállalat vezetői azt is hozzátették, hogy „hihetetlenül kemény” leépítésekre lehet számítani, több ezer embert elküldhetnek.

„Az iparág folyamatosan fejlődik, és a Paramount egy olyan fordulóponthoz érkezett, ahol változtatásokat kell végrehajtani az üzletágunk megerősítése érdekében”

– olvasható Brian Robbins, a Paramount Pictures, George Cheeks, a CBS és Chris McCarthy, a Showtime és az MTV Entertainment Studios vezetőjének közleményében. Előző hónapban a Disney is elbocsátott 100 embert a tévés részlegéről, a Warner Bros. Discovery pedig az elmúlt években többször is csökkentette az állományát, miközben milliárdos adósságot halmozott fel.

A Paramount megszorításai átfogók lesznek, mert a cég nagyjából 500 millió dollárral akarja csökkenteni a költségvetését. A New York Times szerint az átalakítások szeptemberre fejeződhetnek be. Még júliusban jelentette be a vállalat, hogy egyesülni szeretne a Skydance stúdióval, amit egy amerikai szoftveróriás alapítójának fia, David Ellison alapított. Az Ellison család 8 milliárd dolláros (nagyjából 2869 milliárd forintos) ajánlatot tett a Paramountnak.

Bár úgy tűnik, hogy az üzlet megvalósul, a Paramount más lehetőségeket is keres. A vállalatnak 45 napja van arra, hogy találjon egy másik céget, ami jobb ajánlatot tesz, mint a Skydance. Edgar Bronfman Jr., a Warner Music Group korábbi vezérigazgatója megkereste a Paramountot. A cég szerint nyereséges volt a streaming, ugyanakkor a Paramount+ 2,8 millió előfizetőt veszített az elmúlt negyedévben, amit a vállalat egy dél-koreai üzleti megállapodásból történő kilépéssel indokolt.

A New York Times azt írja, hogy a médiaiparban az utóbbi években több vállalat is egyesült (a Disney például megvásárolta a Foxot), melynek következményeként kevesebb munkahelyet tudnak biztosítani a létrejövő cégeknél. A tévétársaságok arra kényszerültek, hogy csökkentsék a költségeiket, és a riválisaikkal összefogva bővítsék kínálatukat.

Korábban megírtuk, hogy a Paramount és a Warner is egyeztetett az összeolvadásról, de a CNBC szerint a Warner azóta leállította a tárgyalásokat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!