Stratégiai megállapodást kötött a NER-közeli 4iG és az RTL Magyarország

2024. augusztus 13. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Stratégiai megállapodást kötött az RTL Magyarország a 4iG Csoporttal, írja közleményében az RTL. A megállapodás értelmében 2025. január 1-től a 4iG – egyúttal telekommunikációs leányvállalatai – exkluzivitással, a magyar piacon egyedüli telekommunikációs szolgáltatóként értékesítheti az RTL Magyarország streamingszolgáltatását, az RTL+-t.

A közlemény alapján így a NER-közelinek számító 4iG Csoport – így a Vodafone Magyarország és a DIGI – ügyfelei akár előfizetésük részeként, egyetlen televíziós platformról érhetik el az RTL+ teljes kínálatát, beleértve az UEFA Bajnokok Ligájának 192 magyar kommentárral közvetített mérkőzését, továbbá az RTL-es saját gyártású sorozatok és realityk legújabb és korábbi évadait is.

Megállapodtak az RTL Magyarország 12 csatornás portfóliójának terjesztéséről is, ideértve a decemberben indult 4 új, második generációs csatornát is. Ennek értelmében a 4iG Csoport minden ügyfele számára elérhetők lesznek a RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL GOLD, RTL OTTHON, Film+, Sorozat+, Cool TV, Muzsika TV, Kölyökklub, Moziklub, Sorozatklub televíziós csatornák a választott előfizetési csomagtól függően. Ennek megfelelően az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban.

„Ez az együttműködés stratégiai jelentőséggel bír az RTL+ szempontjából, egyúttal fontos állomás az RTL Magyarország transzformációjában is, ahol a partnerségek kulcsfontosságúak a hosszútávú üzleti fenntarthatóság megteremtésében. Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek” – idézte a közlemény Vidus Gabriellát, az RTL Magyarország vezérigazgatóját.

A megállapodást fontos mérföldkőnek értékelte Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója is. „A partnerség nem csupán a nézőkért és előfizetőkért zajló versenyben jelent fontos állomást, hanem támogatja a hazai televíziózási szokások megújulását, valamint a háttérben végzett fejlesztéseinknek köszönhetően magasabb szintre emelhetjük a digitális televíziózást, illetve a streamingszolgáltatásokat Magyarországon” – tette hozzá Fekete Péter.

A 4iG Csoport a jövőben új ONE márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását érintő TV előfizetési csomagokkal készül. Ezek részleteiről, és az RTL+ szolgáltatásainak eléréséről a 4iG csoport a ONE márka bemutatkozásával egy időben ad majd részletes tájékoztatást. A 4iG-ről 2023 őszén a Direkt36 írt részletesen, a cikket ide kattintva olvashatják el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!