Pert indítottak a maláj fesztivál szervezői a The 1975 ellen, miután a koncerten az énekes lesmárolta a basszusgitárost

2024. július 31. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

1,9 millió fontot (kb. 891 millió forint) követel a brit The 1975 zenekartól egy malajziai fesztivál szervezője, miután Matty Healy énekes a 2023. július végi koncerten megcsókolta a basszusgitárost. A fentiekkel Healy megsértette az ország LMBTQ+-ellenes törvényeit, és az eseményt törölték is, írja a BBC.

Az énekes azt mondta, hogy mielőtt elvállalták a fellépést, nem néztek eléggé utána annak, hogy Malajzia hogy is bánik a társadalom LMBTQ+-tagjaival. A homoszexualitás Malajziában illegális, 20 év börtön jár érte. Ez ellen tiltakozott a csókkal, ami után biztos volt benne, hogy kitiltják őket az országból. A fesztiválon egyébként tilos a színpadon politikáról és vallásról beszélni, káromkodni, dohányozni vagy inni. A bírósági beadványban a fesztivál szervezői azt közölték, hogy a The 1975 és menedzsmentje tisztában volt az előadókra vonatkozó szabályokkal, már csak azért is, mert 2016-ban felléptek ugyanezen a fesztiválon, és a fellépés előtt állítólag többször is felhívták a figyelmüket a szabályokra.

A Good Vibes Fesztivál mögött álló cég az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságához fordult beadványával, melyben az áll, hogy a banda úgy döntött, „olyan módon jár el, hogy megsértse a szabályokat szándékosan.” A beadvány szerint a zenekar egy üveg bort is a színpadra csempészett, hogy Healy „könnyen hozzáférhessen”. A zenekar menedzsmentje még nem reagált a beadványra.

Healy a fesztiválon, a színpadon állva azt mondta, elgondolkodtak azon, hogy lemondják a koncertet, de szerintük ez nem lett volna fair azokkal a fiatal rajongókkal szemben, akik valószínűleg nem osztják a kormány álláspontját. Utána viszont úgy folytatta, hogy nem látja értelmét annak, hogy meghívják őket valahova, aztán megmondják nekik, hogy kivel szexelhetnek, ezután jött a csók. A maláj LMBTQ+-közösség egy része szerint Healy az akcióval valójában csak ártott nekik, mert a történtek után valójában csak nehezebb lett a helyzetük.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!