Egyelőre nem kapkodnak a humoristák az Oscar-gála házigazdájának szerepéért

2024. július 30. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

Jimmy Kimmelt és John Mulaney-t is megkörnyékezték az Oscar-gála szervezői, de egyikőjük sem akarta bevállalni a következő, jövő márciusban megrendezendő gála műsorvezetését – írja a Variety.

Az idei, 96. gála házigazdája is Jimmy Kimmel volt, akit akkor már negyedszer láthattunk ebben a szerepben, miután 2023-ban és 2017-18-ban is ő vezette a műsort. Ő a Variety értesülései szerint már nyáron visszautasította, hogy ötödszörre is a házigazda szerepébe bújjon.

Kimmelhez hasonlóan négyszer vezette az Oscar-gálát Whoopi Goldberg és Jack Lemmon, őket előzi Johnny Carson, aki ötször vállalta a feladatot. A dobogó második helyén Billy Crystal áll kilenc Oscar-gálával, az aranyérmes az abszolút rekorder Bob Hope, aki tizenkilenc gálát nyomott le. Kimmel a jelek szerint nem dédelget rekordtörő álmokat.

Kimmel után logikus választás lehetett (volna) John Mulaney amerikai humorista, aki az idei Oscar-gálán a legjobb hangkeverésnek járó díjat adta át, az internet egybehangzó véleménye szerint elég szórakoztató módon. Mulaney legendás filmekből idézett szállóigévé vált mondatokat, aztán az 1989-es, Kevin Costner főszereplésével készült Baseball álmok (Field of Dreams) köré felépített mini standuppá kerekítette a konferálást, amit a közönség nevetéssel és tapssal jutalmazott.

Mulaney nem gyakorlatlan műsorvezető, idén januárban ő vezette a Governors Awardsot is. De egyébként sem unatkozik, a hírek szerint az Everybody's in L.A. című műsorát is megújíthatja a Netflix, így jövőre sem marad munka nélkül. A hírek szerint ezért sem vállalta az Oscar-gála vezetését.

Pedig júniusban még bizakodó volt Bill Kramer, az Akadémia vezérigazgatója, a Varietynek adott interjúban elismerően beszélt Kimmelről és Mulaney-ről is. „Szerencsések vagyunk, hogy itt van Jimmy, aki legutóbb az egyik legjobb Oscar-gála létrejöttében segített. John Mulaney is hihetetlen munkát végzett. Csak annyit mondok, hogy bárki legyen is a műsor házigazdája a jövőben, mi továbbra is ezt a hangnemet szeretnénk tartani, ami az ünneplés, a tisztelet, a humor és a filmek iránti nagy szeretet jegyében telik. Nagyszerű lehetőségink vannak” – mondta.

Persze még van ideje keresgélni, a 97. Oscar-gálát 2025. március 2-án tartják meg.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!