175 ezer dollárért kelt el Leia hercegnő arany bikinije

2024. július 28. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

175 ezer dollárért, azaz 63 millió forintért kelt Leia hercegnő arany bikinije a hozzá tartozó derék- és karperecekkel együtt – írja az MTI a Heritage Auctions tájékoztatása alapján. A dallasi aukciósház X-posztja szerint a bikini mellett egy, a Csillagok Háborúja-filmek készítésénél használt Y-Wing űrhajómodellt 1,55 millió dollárért (560 millió forintért) adták el.

Leia hercegnő híres kosztümjét a 2016 decemberében elhunyt Carrie Fisher viselte az 1983-as A Jedi visszatérben, amikor Jabba, a hutt rabszolgája volt. A kosztümöt Richard Miller tervezte.

„Kétségtelenül Carrie Fisher Leia rabszolga kosztümje a legemlékezetesebbek közé tartozik a Csillagok Háborúja filmekben” – írta a Heritage Auctions az X-en.

A napokban több híres filmes kelléket is árverésre bocsátott a filmes és televíziós kellékek és jelmezek értékesítésével foglalkozó Propstore cég. Leia hercegnő fehér ruhájára – amit a Csillagok Háborúja – Egy új remény c. film záró jelenetében viselt – tegnap 750 ezernél járt a liciten. A New York Times szerint a fehér ruháról sokáig úgy tartották, hogy elveszett. Nemrég azonban megtalálták az egykori filmes stáb egyik tagja londoni lakásának padlásán.

A Star Wars hercegnő ruhái mellett a rajongók egyebek között megszerezhetik Harry Potter eredeti jelmezét a második filmből, aminek értékét 75-150 ezer dollárra becsülik. A Batman-filmekből ismert Batpod motorért mintegy kétmillió dollárt várnak. A Brad Pitt főszereplésével 2004-ben bemutatott Trója című filmből pedig Akhilleusz egyik pajzsa kelhet el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!