Vasember meghalt, de Robert Downey Jr. új szerepben visszatér a Marvel-filmekbe

2024. július 28. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Downey Jr. visszatér a Marvel-univerzum a Bosszúállók: Ítéletnap (Avengers: Doomsday) című filmben, de nem Vasemberként: a színész Doctor Doom szerepét kapta, vagyis főgonosz lesz – számolt be a Variety.

A filmet Joe és Anthony Russo rendezik, akik korábban is dolgoztak már Marvel-filmeken, és most még legalább két új Avengers-mozit terveznek forgatni, az Ítéletnapon felül egy Titkos háborúk című film is készül majd.

Nyilatkozatai alapján egy ideje már lehetett sejteni, hogy Downey visszatér a Marvelhez, de a rajongók azt feltételezték, hogy már bejáratott szerepében, Vasemberként lesz ismét látható. Az, hogy ehelyett Victor von Doomot fogja játszani, nagy meglepetést okozott a rajongóknak, a San Diegó-i Comic-Con fesztiválon a közönség szinte eksztázisba esett a bejelentéstől a beszámolók szerint.

Downey a 2008-as Vasemberben debütált címszereplőként, egyben ez volt a Kevin Feige-féle Marvel Cinematic Universe első része. A következő 11 év folyamán Downey 10 Marvel-filmben alakította újra a szerepet, legutoljára a Bosszúállók: Végjátékban, amelyben a karakter meghalt. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke tavaly decemberben a Vanity Fairnek kifejtette, hogy nem akarják valamilyen trükkel visszahozni a Vasembert a halála után, és ezzel utólag elrontani a rajongók búcsúját a karaktertől. (A képregényfilmektől nem idegen az ilyesmi, a 2017-ben egyszer már eltemetett Rozsomákot például most megint láthatjuk a Deadpool és Rozsomákban a multiverzumos kavarásnak köszönhetően.)

Robert Downey Jr.-t nemrég megkérdezték, hogy most, hogy az Oppenheimerben nyújtott alakításával Oscar-díjat nyert, visszatérne-e még valaha a Marvel-univerzumba, amire azt felelte: „Boldogan. Túlságosan is szerves része a DNS-emnek.”

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!