Gyanútlan vásárlóknál rejtették el Jack White új albumát

2024. július 22. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

A White Stripes-szal ismertté váló, aztán szólókarrierbe kezdő, majd saját kiadót (Third Man Records) alapító Jack White elég különleges módon jelentette meg legújabb albumát. A megjelenés túlzás is, mert inkább a becsempészés a helyes kifejezés a zenész akciójára.

A beszámolók alapján a Third Man Records boltjaiban egy fehér, csupán a No Name felirattal ellátott vinylt dobtak bele a vásárlók zacskójába fizetéskor, és az eladók csak annyit közöltek a vevőkkel, hogy a bolt vezetőségének kérésére kell hozzácsapniuk a vásárláshoz a jelöletlen vinylt. A Third Man Records megjelenéseinek rendszeres előfizetői is a csomagjukkal együtt kapták meg a fehér vinylt.

A lemezt aztán a Redditen leplezték le, ahol egyre több infó derült ki arról, hogy Jack White új dalait tartalmazza a meglepetésalbum. A gerillaakció egyetlen napig tartott, White kiadója pedig az Instagramon követte az eseményeket Instagram-sztoriban, ahol többek között arra buzdították a lemez birtokosait, hogy azt osszák meg a neten is.

Jack White új lemeze így most csak különböző feltöltéseknek köszönhetően hallgatható digitálisan, a szokásos streamingappokban felesleges keresni.

White és kiadója ezzel újabb játékos módját választotta annak, hogy a vinylgyűjtést és a fizikai megjelenések vásárlását népszerűsítse a zenehallgatók körében. Korábban az Upholsterers, White mellékprojektjének kislemezéből rejtettek el 100 példányt különböző bútordarabokban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!