Adele bejelentette, hogy egy időre visszavonul az énekléstől

2024. július 17. – 19:57

Adele bejelentette, hogy egy időre visszavonul az énekléstől
Adele a németországi foci-Eb Hollandia–Anglia dortmundi elődöntőjén lazít – Fotó: Friso Gentsch / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Adele a ZDF-nek adott interjújában bejelentette, hogy egy időre visszavonul, mert teljesen ki van merülve, és a zene helyett más kreatív tevékenységekkel akarja magát elfoglalni.

A brit énekesnő nagyon kemény beosztást tol: 2022 novembere óta csaknem minden hétvégén fellép a Las Vegas-i Caesars Palace kaszinóhotelben, ottani szerződése idén november végéig tart. Utolsó fellépései előtt pedig Münchenben tölt öt hetet a nyáron, ahol egy külön a számára épített stadionban heti két koncertet ad. A koncerthelyszín területe 400 ezer négyzetméter, ezen beül kialakítottak egy angol pubra hajazó, 13 ezer ülőhelyes éttermi részt is. A színpadhoz tartozik a koncerten valaha használt legnagyobb kivetítő is, mely 220 méter széles és 30 méter magas. A szervezők szerint a jegyek 95 százalékát elővételben elkapkodták.

Adele a müncheni fellépéssorozat utánra tervezi a szünetet: „A hétről hétre való Las Vegas-i fellépések elapasztották az összes energiámat. Nincsenek új zenei terveim, egyáltalán nincsenek.” Adele 2021 novemberében adta ki legutóbbi, „30” című albumát, ami a brit és amerikai slágerlisták élén landolt.

Az énekesnő beszélt az amerikai és európai közönség közti különbségről is; tapasztalatai szerint utóbbiak „egy kicsit halkabbak, talán azért, mert udvariasabbak”.

Kimerültsége ellenére a „Weekends With Adele” koncertsorozat óriási kritikai és közönségsikert aratott, és az énekesnő közvetlensége miatt egy csomó virális mozzanatot is hozott – például amikor Adele elkussoltatott egy, a Pride-ra beszóló nézőt, vagy amikor az első sorban ülő egyik rajongója által hörpölt whiskey sour koktélt megpillantva bevallotta, hogy bár már nem iszik, „nagyon hiányzik az alkohol”.

(via Guardian)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!