Jack Black zenésztársa azzal viccelt, hogy legközelebb találják el Trumpot, lemondták a turnét

2024. július 16. – 16:04

frissítve

Jack Black zenésztársa azzal viccelt, hogy legközelebb találják el Trumpot, lemondták a turnét
A Tenacious D tagjai, Kyle Gass és Jack Black – Fotó: Ethan Miller / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Jack Black lefújta a világ körüli turnéját, és felfüggesztett minden kreatív együttműködést a Tenacious D duójának másik tagjával, Kyle Gassszal, miután Gass egy Sydneyben tartott koncerten azt kérte a születésnapjára a színpadon, hogy legközelebb ne tévesszék el Trumpot – írja a Hollywood Reporter.

A merényletre Gass akkor utalt, amikor a színpadi műsor részeként egy robot egy születésnapi tortát nyújtott át a duónak, Black pedig arra kérte Gasst, hogy kívánjon egyet. Ez volt a kívánsága.

A Tenacious D nevű, véresen komoly vicczenekar éppen egy világ körüli turnén volt, Ausztrália és Új-Zéland után októberben az Egyesült Államokban folytatódott volna. Gass megjegyzése nagy felhördülést váltott ki Ausztráliában, Ralph Babet szenátor követelte, hogy vegyék el a zenekar vízumát és toloncolják ki őket az országból.

Jack Black Instagramon arról írt, hogy teljesen váratlanul érte Gass megjegyzése, semmilyen formában nem támogatja sem a gyűlöletbeszédet, sem a politikai erőszakot. A poszt szerint Black nem érzi már illőnek, hogy folytassák a turnét, és minden további kreatív munkát berekesztettek. Megköszönte a rajongóknak a megértésüket.

Gass nem sokkal később bocsánatot kért, szintén Instagramon a „helytelen, veszélyes hibájáért.”

A Tenacious D 1994-ben alakult, és mindig is Black és Gass duójából állt. 2003-ban saját filmjük is készült Tenacious D, avagy a kerek rockerek címmel.

Donald Trump korábbi amerikai elnökre több lövést is leadott egy merénylő szombaton, a színpadtól 130 méterre levő raktárépület tetejéről. Egy találta el Trumpot, aki a fülén sérült meg. A további lövések a nézők közé csapódtak, egy ember meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Trump jól van, kiengedték a kórházból, részt tud venni a republikánus párt heti jelölőgyűlésén, ahol minden bizonnyal hivatalosan elnökjelöltté választják. A merénylőt a helyszínt biztosító mesterlövészek azonnal lelőtték. Itt található az összes cikkünk a témában.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!