Most már hivatalos: jön a Shrek ötödik része

2024. július 10. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Készül a Shrek ötödik része, a bemutatót 2026. július 1-re tervezi a forgalmazó DreamWorks, írja a Guardian. A lap szerint Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is megerősítette, az ötödik részben is ők adják majd Shrek, Szamár és Fiona hangjait. Azt, hogy Antonio Banderas visszatér-e Csizmás Kandúr hangjaként, egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy a magyar változatban Gesztesi Károly után ki lesz Shrek új hangja.

Az ogre-sorozat 2001-ben robbant be az első filmmel, bemutatták Cannes-ban is, több mint 50 év után ez volt az első animációs film, ami az Arany Pálmáért versenyzett. Az első Shrek kapta az első, animációs filmnek járó Oscar-díjat is. Ezután jött a Shrek 2, a Harmadik Shrek és Shrek a vége, fuss el véle, és mind kasszasiker lett, filmenként közel egymilliárd dolláros (körülbelül 364 milliárd forint) bevételt ért el világszerte. Emellett kihoztak még két spinoffot is, ezek Csizmás Kandúr sztoriját bontották ki.

A Guardian azt írja, hogy a Shrek folytatásáról már 2018 óta pletykáltak, ekkor derült ki az is, hogy a DreamWorks anyavállalata, a Universal megkereste Chris Meledandrit, a Gru (Despicable Me) animációs vezetőjét, hogy vegye kezébe az ötödik részt.

Bár 23 éve már, hogy bemutatták az első részt, a Shrek még mindig nagyot megy: tavaly nyáron videóban mutattuk be, mi fán terem a Shrek Rave, pár hete pedig írtunk a kisalföldi Shrekről, Patrikról is, aki szamarával szelné át Magyarországot.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!