Itt a vége, nem lesz több Balaton Sound

2024. július 10. – 21:55

Itt a vége, nem lesz több Balaton Sound
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Lejárt a 2024-ig tartó szerződés Zamárdi és a Balaton Soundot szervező Sziget Zrt. között, és úgy tudjuk, még a jövő évi fellépőket sem kezdték el szervezni, holott ilyenkor ez a folyamat már be szokott indulni – utóbbinak pedig az lehet az oka, amiről a Sonline is írt, és amiről a Telex is értesült, hogy

az idei, a 16. volt az utolsó Balaton Sound.

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke egy korábbi alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a pletyka hozzájuk is eljutott, de nem szeretnének azzal foglalkozni, és ezt a választ adta a Sonline-nak is. A lap úgy tudja, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen részt vett a szervezők képviselője is, és a helyszínen elhangzott, hogy ez volt az utolsó Balaton Sound. Erről, vagyis a fesztivál megszűnéséről posztolt egy időközben törölt videóban Pumped Gabo is.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a lapnak azt válaszolta, hogy lejárt a szerződésük a szervezőkkel. „Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt.” Azzal folytatta ugyanakkor, hogy minden újabb szerződésről az újonnan felálló testületnek kell tárgyalnia. A szerződést a zamárdiak véleménye alapján is alakították, a Sziget Zrt. kérése pedig az volt, hogy később rendezhessék a fesztivál, amiért a megadott 150 millió forintos bérlésen túl további 20 millió forintot is fizettek a városnak.

Az idei Sound alkalmával annak próbáltunk utánajárni, hogy miért nincs már tele Zamárdi a fesztivál idején, mikor tűntek el az emberek, és milyenek az árak a Balaton Soundon és környékén.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!