Újra összeáll a Forrest Gump stábjának java

2024. június 26. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Zemeckis új filmjében újra összeáll a Forrest Gump stábjának legjava, derül ki a Vanity Fair cikkéből. A „Here” című filmet (aminek magyar címét egyelőre nem lehet tudni) november 15-én mutatják majd be az amerikai mozikban. A forgatókönyvet – ahogy az Oscar-díjas Forrest Gump esetében is – Zemeckis és Eric Roth együtt írták, a főszerepekben pedig Tom Hanks és Robin Wright tűnik majd fel.

A film egyik különlegessége, hogy végig egyetlen nappaliban játszódik, a másik pedig, hogy a kamera az egész film során áll: nem mozog, nem forog, nem közelít, csak áll egy helyben, bemutatva, mi lenne, „ha ezek a falak beszélni tudnának”. Így nézhetjük végig egy amerikai család évszázados történetét, amiben az idő múlásával minden változik, kivéve a helyszínt és a kameraállást – mindezt 104 percbe sűrítve. „Szerintem ez egy érdekes módja annak, hogyan gondolkodjunk a halandóságról” – mondta a rendező, aki szerint a film az elmúlás egyetemes témáját feszegeti.

A sztori a második világháború idején kezdődik: a háborús veteránból lett üzletkötő, Al (a WandaVisionből ismert Paul Bettany) és háziasszonnyá vált felesége, Rose (a Yellowstone-ból ismert Kelly Reilly) nem sokkal azután költözik a házba, hogy a harcok túlélése után visszatér az Egyesült Államokba. Az ő elsőszülött baby boomer fiuk Richard (Tom Hanks), aki a film főszereplőjeként lépked át az amerikai évtizedeken, oldalán barátnőjével, majd feleségével, Margarettel (Robin Wright).

A szereplők fiatalításához és öregítéséhez a hagyományos sminkhatások mellett digitális öregedésgátló és öregítő effekteket használtak az alkotók. Igaz, abba, hogy ez élethű is legyen, már több filmkészítőnek beletört a bicskája, egyelőre kérdéses, hogy Zemeckis stábjának ez hogy fog sikerülni.

A főszereplők mellett feltűnik még a filmben Michelle Dockery (Downton Abbey), Gwilym Lee (Bohém rapszódia), David Fynn (A mauritániai) és Ophelia Lovibond (A galaxis őrzői). Zemeckis új filmjének itthoni debütálásáról egyelőre nincs hír.

Hanks már többször dolgozott a rendezővel: az Oscar-díjas Forrest Gump és Számkivetett mellett legutóbb a 2022-es élőszereplős Pinokkióban láthattuk Gepettóként, bár azt nem volt túl jó nézni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!