Azahriah Puskás-triplája számokban: 2 milliárdos bevétel, 600 milliós nyereség, 1500 közreműködő

2024. június 17. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kétmilliárdos bevétellel, nettó 1,4 milliárd forint kiadással és 600 milliós nyereséggel zárta Azahriah a tripla Puskás-koncertet, a show munkálataiban pedig megközelítőleg 1500 ember vett részt, derül ki abból az interjúból, amit a Hvg360 készített Azahriah menedzsereivel, Tóth Gergővel és Tóth Kristóffal.

Mint mondták, a stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással kalkulált, ez végül tehát közel a kétszeresére, 1,4 milliárd forintra nőtt, aminek előre nem látható költségek és az infláció is az oka volt. De a pontos összeget csak később tudják elárulni, mivel még utólag is érkeznek be hozzájuk számlák, így a színpadon használt technika egy részét is tárolniuk kell egy raktárban.

A három koncertre összesen 138 890 jegyet értékesítettek, az elsőn 45 ezer néző volt, a másik két nap 47-47 ezer. A három koncerten nagyjából 1500 ember dolgozott, ebből kilencszázat a biztonsági személyzet adott.

A pirotechnika Angliából érkezett a Puskásba, a lánggépek és a szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás Németországból és Lengyelországból jött. Tóth Gergely szerint minden sokszorosan túl volt biztosítva, a színpad feletti hatalmas, 700 kilós zombikezekről például egy 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt kellett elfogadtatniuk, a tűzoltók pedig azt mérték ki, hogy milyen távolság lehet a lánggép és a közönség között.

Tóth Kristóf (Krsa) arról beszélt, hogy ezután sem lesz idejük pihenni, most indulnak a nyári koncertek, köztük több külföldi fesztivál, lesz egy európai turné is, és közben forgatják a Mi vagyunk Azahriah című zenés, félig doku-, félig fikciós mozifilmet is. A Puskásban készült koncertfilm pedig néhány héten belül felkerül a YouTube-ra, ahol ingyen megnézhető.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!