2025 őszén jelenik meg két, Quentin Tarantino-filmeket elemző interjúkötet

2024. június 12. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőre jelenik meg Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood és Becstelen brigantyk című filmjeiről írt két könyv, amelyeket a rendezővel készített interjúkra alapoznak – írja a Deadline.

Mindkét kötetet a filmes szakíró, Jay Glennie jegyzi, aki többórányi interjúanyagot készített Tarantinóval. Tarantino szerint nincs Glennie-nél „jobb ember, aki mélyebben belemerülhetne a filmjeibe”. A beszélgetésekben kitértek az alkotói folyamat minden elemére a forgatókönyv megírásától a szereplőválogatáson át az összes technikai részletig, beleértve a látványvilág megteremtését, a filmzenét, az utómunkákat és a globális forgalmazást is.

Tarantino személyes archívumát is Glennie rendelkezésére bocsátotta a teljesebb kép bemutatása érdekében. Emellett 50 színész és stábtag is megosztotta a filmekkel kapcsolatos anekdotáit és fotóit az íróval.

A könyveket a Little, Brown és Társa kiadóházhoz tartozó Voracious könyvkiadó publikálja a rendező előszavával 2025 őszén.

Tarantino arra is utalt, hogy a két kötet még csak a kezdet, és Glennie később a többi filmjének elemzését is megírja majd. A tervek szerint komplett Tarantino-filmes bibliográfia készül.

A Volt egyszer egy Hollywoodot 10 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A Becstelen brigantyk nyolc Oscar-jelölést kapott, és világszerte 322 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

A rendező eddig kilenc mozifilmet forgatott, de utolsónak szánt, tizedik mozifilmjéről még nem döntött. A korábban beharangozott The Movie Critic (A filmkritikus) című produkciójától a közelmúltban visszakozott.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!