A Montreux Jazz Fesztiválon lép fel a Jazzbois

2024. június 5. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik legrangosabb jazzfesztiválján, a Montreux Jazz Fesztiválon játszik majd a Jazzbois. A magyar trió olyan legendákat követ a genfi tó partján található kisvárosban 1967 óta minden évben megrendezésre kerülő fesztiválon, mint Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea, vagy olyan kortárs, nem éppen jazzsztárokat, mint Lana Del Rey, ASAP Rocky vagy Kendrick Lamar.

A Jazzbois nemrég az Afterben is megfordult, ahol szintén sokat beszéltek arról, hogy már egyértelműen külföldre fókuszálnak. „Tisztában vagyunk vele, hogy figyelnek külföldről, sőt, várnak is dolgokat” – mesélte akkor Sági Viktor, a zenekar basszusgitárosa, aki azt is hozzátette, hogy a Jazzboisnak „nem az MVM Dome a cél, hanem az, hogy a világ bármelyik városában 300-400 ember eljöjjön a koncertünkre.”

A zenekar idén megfordult már Amerikában, ahol az austini SXSW fesztiválon is játszottak, de adtak koncertet Londonban, Párizsban és Amszterdamban is. Montreux-ban pedig olyan nevekkel koncerteznek együtt, mint a Deep Purple, a Kraftwerk, Sting és Lenny Kravitz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!