Herendi Gábor új filmjében megmutatja, milyen lehet egy urnával a hátizsákban maratont futni

2024. május 28. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent Herendi Gábor Futni mentem című új filmjének első előzetese, a romantikus vígjáték trailerében pedig azt az alaphelyzetet látjuk, amint az Udvaros Dorottya által alakított anyuka bejelenti, hogy benevezte magát és lányait a városi maratonra, miközben a kezében a férje hamvait tartó urnát szorongatja. Ami szerinte egy hátizsákba is pont belefér majd futás közben.

A film története szerint ugyanis egy házaspár közös bakancslistáján már csak egy kihívás lenne hátra, amikor a férj váratlanul meghal, ezért a feleség ráveszi a három lányát, hogy váltóban fussák le a maratont, miközben erre egyikük sincs fizikailag felkészülve. A tréning pedig mulatságos és érzelmes helyzetek sorát indítja el állítólag.

A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a főbb szerepeiben Udvaros Dorottyán kívül Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, valamint Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor és Ember Márk látható. Producerei Kárpáti György és Berta Balázs voltak, a forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta.

Herendi a nézőszámot tekintve a legsikeresebb magyar rendező, eddigi hét filmjét közel 2,5 millióan látták a mozikban. A Futni mentem premierje 2024. november 28-án lesz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!