Az első vásárlók az egész éjszakát a bolt előtt töltötték, hogy tiszás Azahriah-kollekciójuk legyen

2024. május 17. – 10:40

Az első vásárlók az egész éjszakát a bolt előtt töltötték, hogy tiszás Azahriah-kollekciójuk legyen
Fotó: Kersner Máté / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Közös kollekciót dobott piacra a Tisza cipő és az Artisjus-díjas Azahriah. A kollekció limitált darabszámú, és összesen két napig lehet kapni az Astorián található Tisza-boltban, egy pár ára 49 990 forint. A Telex tudósítója szerint már 45 perccel a bolt nyitása előtt körülbelül ötvenméteres sor állt az üzletig, 100-150-en várakoztak addigra. A bejáratot a Valton és a rendőrök biztosították.

Több rajongó direkt Tisza cipőben érkezett az eseményre, és a legkeményebbek már este hétre odamentek, hogy biztosan cipőhöz jussanak. A helyszínen külön képviselete volt az autista spektrumzavarral élő Azahriah-rajongóknak: őket Kelemen-Kálazy Éva és Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesületet reprezentálta, azt mondták, rengeteg fiatal autista Azahriah-rajongóval foglalkoznak, ezért jöttek ki.

Fotó: Kersner Máté / Telex
Fotó: Kersner Máté / Telex

Azahriah reggel tíz előtt pár perccel ért oda, vele volt Mazzag Izabella is, a róla szóló dokumentumfilm rendezője és a filmet készítő stáb is. A vásárlókat aztán kettesével kezdték el beengedni az üzletbe tíz óra után, Azahriah a beszámolók szerint nem volt túl bőbeszédű. A legelső két érkező dedikált Memento-lemezt kapott ajándékba a megvásárolt termékek mellé.

A kollekció része 300 pár fekete vagy 300 pár fehér cipő, zokni (3.990 Ft), tréning felső (34.990 Ft) és egy mez (29.990 Ft). A cipőkön a hagyománytól eltérően nem a talpukon, hanem az oldalukon található a méret, és mindegyik példány sorszámozott, ez is az oldalukon van.

Fotó: Kersner Máté / Telex Fotó: Kersner Máté / Telex
Fotó: Kersner Máté / Telex
Fotó: Kersner Máté / Telex

Egy vásárló azt mondta riporterünknek, hogy Azahriah szűkszavú volt, de hálás, hogy ennyi ideje itt vannak. A fiú azt még nem tudta megmondani, hogy a cipőt hordani fogja-e, a mezt viszont biztosan. „Lehet 28-29 éves férfiként is rajongani egy másik férfiért. Nem az összeg számít, megérte az itt töltött időt” – mondta egy másik, szintén este héttől várakozó fiú, aki vásárolt a barátainak is. „Egyik a polcra, másik a lábra” – fogalmazott. A cipőt ő sem fogja hordani.

A helyszínen egyébként nyugodt a hangulat, nincs tömegpszichózis, rendben vezénylik az eseményeket. A Telex riportere szerint sok az érdeklődő is a környéken: sorra mennek oda a vásárlókhoz a negyvenes-ötvenes járókelők, mindenki meg akarja nézni a kollekciót.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!