A Dűne előzménysorozatában már istent játszik a hatalomra törő női rend

2024. május 15. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel érkezik a Maxra a Dűne világában játszódó új sorozat, amely Paul Atreides születése előtt játszódik, és az egész galaxisban egyre nagyobb hatalommal bíró rend, a Bene Gesserit felemelkedésének történetét mutatja be.

A hatrészes Dune: Prófécia Brian Herbert és Kevin J. Anderson Siterhood of Dune című regényét veszi alapul. A hivatalos leírás szerint a sorozat 10 ezer évvel Paul Atreides felbukkanása előtt játszódik, és a Bene Gesseritet létrehozó két Harkonnen-nővért követi.

A csak nőkből álló Bene Gesserit Rendről Frank Herbert Dűne-könyveiből (így a filmekből) is tudható, hogy titkos cél vezérli őket a hatalmi pozíciók megszerzése mellett, ezért is hangzik el a trailerben az egyik szereplőtől, hogy: „Isteneket játszunk, amiért majd ítélkezni fognak felettünk”.

A sorozatot már 2019-ben megrendelték, de a fejlesztése nem volt zökkenőmentes, több showrunner is távozott már a produkciótól, aztán 2023-ban egy nagyobb átalakítás után átvette az irányítást a korábban a Westworldön és a Loston is dolgozó producer Alison Schapke. A főbb szerepekben Emily Watson, Olivia Williams és Mark Strong tűnik fel a sorozatban.

A Dune:Prófécia pontos premierdátumáról egyelőre nincs információ.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!