Aaron Sorkin, A közösségi háló forgatókönyvírója a film folytatásán dolgozik

2024. április 27. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Aaron Sorkin a 2010-es Facebook-film, A közösségi háló folytatásának forgatókönyvén dolgozik – írja a Variety. Az eredeti film forgatókönyvével Oscart nyert, és most a Town Podcast adásában beszélt a folytatásról.

Az eredeti film, amit David Fincher rendezett, és amiben Jesse Eisenberg játszotta a fiatal Mark Zuckerbergöt, hatalmas siker volt, és Sorkin úgy gondolja, hogy a Facebook (vagyis ma már Meta) elmúlt közel másfél évtizede is a vászonra kívánkozik.

„Nézd, igen, írni fogok róla. A Facebookot okolom január 6-ért”

– mondta a podcastban.

2021. január 6-án Donald Trump hívei megpróbálták megakadályozni, hogy a törvényhozók érvényesítsék a 2020-as elnökválasztás eredményét, és egy tömeg megrohamozta a Capitolium épületét. A zavargás során és után kilencen haltak meg az eseményhez köthetően, és már sokan börtönben vannak miatta.

„A Facebook többek között úgy hangolja az algoritmusát, hogy a lehető legmegosztóbb anyagokat támogassa. Mert ez az, ami növeli az interakciók számát. A Facebooknál állítólag állandó feszültség van a növekedés és a tisztesség között. Nem így van. Csak növekedés van”

– jegyezte meg Sorkin.

Hozzátette, hogy ha Mark Zuckerberg holnap úgy ébredne, hogy rájött, hogy semmi nincs, amit csak 120 milliárd dollárból vehet meg, de 119-ből még nem, akkor lehet, hogy egy kicsit jobban fókuszálnának a tisztességre, integritásra.

Már korábban is beszélt erről a tervéről, de leszögezte, hogy csak akkor készülhet el a film, ha azt is David Fincher rendezi. Fincher egyelőre nem állt be teljes vállszélességgel a projekt mellé, kicsit ódzkodik tőle. Eisenberg viszont már jelezte, hogy nagyon szívesen játszaná újra a Meta vezetőjét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!