Egy nap alatt 1,4 millió példányt adtak el Taylor Swift új albumából, amivel messze veri korábbi rekordját

2024. április 21. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nap alatt 1,4 millió példány fogyott az Egyesült Államokban a hagyományos platformokon Taylor Swift új, The Tortured Poets Department című lemezéből – írja a Billboard. Ezzel simán verte Swift korábbi rekordját, az 1989 (Taylor's Version) című lemezt, amelyből egy egész héten fogyott 1,359 millió példány.

A The Tortured Poets Department 31 számát 24 órán belül összesen 243,3 milliószor hallgatták meg a hivatalos és legális zenehallgató-platformokon. Az 1989 (Taylor's Version) 21 dala 110 millió hallgatást generált a nyitónapján.

Taylor Swift idén rekordot döntött a Grammy-gálán, elsőként kapta meg ugyanis negyedjére is a legjobb albumnak járó szobrot a Midnightsért. Swift ki is használta az alkalmat, stílszerűen a díj átvételekor jelentette be, hogy hamarosan érkezik az új albuma, a The Tortured Poets Department. Ezen eredetileg 16 szám lett volna, de Swift a megjelenés után két órával bejelentette, hogy egy ehelyett 31 számos duplaalbumot ad ki.

Taylor Swift hat évig volt együtt Joe Alwyn brit színésszel, tavaly áprilisban viszont szakítottak, a Swift magánéletét mikroszkóp alatt elemző rajongók pedig rögtön azt kezdték el találgatni, hogy az új album címével az énekesnő vajon Alwynnak üzen-e (a színésznek korábban volt egy közös WhatsApp-csoportja Andrew Scott-tal és Paul Mescallal, amelynek The Tortured Man Club volt a neve).

Nagyon úgy néz ki, hogy Swift tényleg szentelt dalokat az előző kapcsolatának az albumon (például a So Long, Londont és a The Smallest Man Who Ever Livedet), de az amerikai focis utalásokkal telezsúfolt The Alchemy már az új barátjáról, a Kansas City Chiefs játékosáról, Travis Kelceről szólhat.

Swift pénteken úgy jellemezte az albumot, mint „olyan új művek antológiáját, amelyek egy múló és végzetes pillanat eseményeit, véleményeit és érzéseit tükrözik – egy olyan pillanatét, amely egyszerre volt szenzációs és szomorú. A szerző életének ez az időszaka már véget ért, a fejezet lezárult és bedeszkázódott. Nincs mit megbosszulni, nincs mivel leszámolni, a sebek begyógyultak. És jobban belegondolva, jó részükről kiderült, hogy saját maga okozta”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!