Még egy évadot és egy új társsorozatot is kap az elmúlt évek egyik legjobb sci-fije

2024. április 18. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban mi is írtunk arról, hogy mennyire jó az Apple TV+ saját (pontosabban a Sony készíti az Apple-ek) fejlesztésű sci-fi sorozata, a For All Mankind, ami arról szól, hogy mi lett volna, ha az űrversenyt annak idején a szovjetek nyerik, és nem az amerikaiak lépnek először a Holdra. A zsáneren belül hard sci-finek (tehát tudományosan és logikailag megmagyarázhatónak) számító sorozat negyedik évada januárban ért véget, és ugyan a záróepizód elég sok nyitott kérdést hagyott maga után, csak most jelentették be hivatalosan, hogy jön a folytatás.

A Variety írja, hogy nemcsak berendelte az Apple az ötödik évadot, hanem ezzel párhuzamosan elkezdték egy spinoff fejlesztését is, ami kifejezetten a szovjet űrprogramra fókuszálna, és Star City, vagyis csillagváros projektnéven fut. A testvérsorozat visszatér az első évadhoz, vagyis amikor a szovjetek léptek először a Holdra, majd bemutatja, hogy nézett ki ez az egész a vasfüggöny mögötti szereplők, vagyis az asztronauták, tudósok, politikusok és kémek szemszögéből. Az új projektet ugyanazok, tehát Ronald D. Moore, Matt Wolpert és Ben Nedivi készítik, akik az anyasorozatért is feleltek eddig.

A készítők azt is elmondták, hogy évadról évadra egyre jobban vágytak arra, hogy jobban bemutassák a szovjet oldalát is a történetnek, például annak a Moszkva környéki erdőben található központnak a történetét, ahol a kozmonautákat képzik ki.

Hogy mikor jelenik meg az ötödik évad, az egyelőre kérdéses, mert 2019 óta mindig más hónapban jött ki az új szezon első epizódja, hol novemberben, hol februárban, de olyan is volt, hogy júniusban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!