Sorozat készül a Száz év magányból, íme az első előzetes

2024. április 17. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Novák Katalin volt államfő egyik kedvenc könyvéből készült sorozat első előzetese. Gabriel García Márquez Száz év magány című regényének adaptációja idén érkezik a Netflixre – írja a Deadline.

A spanyol nyelvű sorozatot Kolumbiában forgatták Márquez családjának támogatásával. A Netflix már 2022-ben is közzétett egy rövid teasert a sorozat készítéséről (Márquez irodalmi Nobel-díj elnyerésének 40. évfordulója alkalmából), a mostani előzetesből viszont már sokkal jobban látszik, hogy milyen szériára számíthatnak majd (nem csak) a regény szerelmesei. Sok információt viszont továbbra sem lehet tudni róla, ahogy azt sem, hogy pontosan mikor mutatják majd be.

Íme a spanyol nyelvű, angol feliratos ízelítő:

A Száz év magány a Buendía család történetét meséli el, akiket őrület, lehetetlen szerelem, háború és egy átoktól való félelem gyötör, amely száz év magányra ítéli őket a mitikus Macondo városában. García Márquez legfontosabb alkotása 1967-ben jelent meg, azóta több mint 50 millió példányban kelt el, és több mint 40 nyelvre fordították le.

2019-ben derült ki, hogy a Netflix szerezte meg a jogot a könyv adaptálására, amelynek megfilmesítésére korábban még senki nem vállalkozott. A forgatókönyvet José Rivera, Natalia Santa, Camila Brugés, María Camila Arias és Albatrós González írta. A 16 részes sorozatot Alex García López és Laura Mora rendezi.

A Netflix szerint ez „Latin-Amerika eddigi egyik legambiciózusabb projektje, amelyet Kolumbia és Latin-Amerika legtehetségesebb művészei keltenek életre”.

A teaserben feltűnik a szereplők egy része is, például Claudio Cataño (Aureliano Buendía ezredes), Jerónimo Barón (a fiatal Aureliano Buendía), Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (José Arcadio fia), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán), Moreno Borja (Melquiades) és Santiago Vásquez (tizenéves Aureliano Buendía).

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!