Ismét vizsgálhatják, hogyan drogozták be beleegyezésük nélkül a Titanic stábját közel 30 éve

2024. április 14. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

2027-ben lesz harminc éve, hogy mozikba került a Titanic, minden idők egyik legsikeresebb mozifilmje. A forgatásnak több helyszíne is volt, az egyik ilyen a kanadai Nova Scotia, ahol elképesztően bizarr eset történt a stábbal: az egyik forgatási napon valaki erős hallucinogén kábítószert, az angyalporként is ismert PCP-t kevert a homárlevesbe, amelynek köszönhetően legalább 50-en (más források szerint 80-an) kórházba kerültek, köztük James Cameron rendező is.

Most a kanadai CTV News írja, hogy ugyan 1999-ben lezárták a nyomozást, és nem találták meg a felelőst, de most egy új beszámoló miatt ismét megnyithatják az aktákat. A korabeli beszámolók szerint az angyalpor hatására egészen kaotikus állapotok alakultak ki a forgatáson majd a kórházban is, egyesek sírtak, mások nevettek, sokan pedig folyamatosan öklendeztek a nagyon erős kábítószer miatt.

Más beszámolók szerint Bill Paxton színész bírta a legjobban, aki mosolyogva élvezte a hangulatot a kórházban, miközben a filmes stáb egyes tagjai egykerekűztek a kórházban a tolószékekkel. Végül annyit mondott Cameronnak, hogy ő visszamegy a szállására és megiszik pár sört, mert nem bírja ezt a káoszt.

Nagyon úgy néz ki, hogy május közepéig a hatóságoknak ki kell adniuk minden nyomozati anyagot, amivel újra megpróbálhatják kideríteni, ki vagy kik rakhattak angyalport 1996-ban a Titanic stábjának az ételébe. A fenciklidin, vagyis PCP az egyik legerősebb, legveszélyesebb kábítószer, amelynek használata kis mennyiségben is skizofréniás rohamra hasonlító pszichotikus állapotot okozhat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!