Mégsem kap önálló sorozatot a Trónok harca Havas Jonja

2024. április 10. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Elkaszálták a Havas Jon karakterére épülő Trónok harca-spinoffot az HBO-nál – írja a Screen Rant. A hírt a Havas Jont alakító Kit Harrington is megerősítette a magazinnak.

2022 nyarán reppentek fel a hírek, hogy több más Trónok harca-sorozat mellett Havas Jon is önálló szériát kap. Ezek közül egyelőre csak a Sárkányok Háza című előzménysorozat készült el, aminek nyár elején már érkezik a második évada is.

A Sárkányok háza mellett 2025-ben érkezik egy másik Trónok harca-előzménysorozat is, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight címen, amelynek cselekménye a Sárkányok háza és a Trónok harca közötti időszakban játszódik majd.

A Havas Jon-sorozat ötletétől viszont (legalábbis egyelőre) el kell búcsúznia a rajongóknak. A Screen Rantnek Kit Harrington, aki a 2011 és 2019 között nagy sikerrel futó sorozatban alakította Havas Jon karakterét, megerősítette, hogy leállították a sorozat előkészületeit.

A színész szerint a leállás mögött az áll, hogy nem találtak olyan történetet, ami eléggé lázba hozta volna őket ahhoz, hogy elmeséljék.

Harrington viszont egyelőre nem adja fel a reményt, szerinte előfordulhat, hogy a sorozattervet egyszer mégis előveszik a fiókból.

A Trónok harca utolsó évadában tudta meg Havas Jon, hogy nem Ned Stark fattya, és az igazi neve Aegon Targaryen, ami azt jelenti, hogy akár a Vastrónra is igényt tarthatna. Végül nem az övé lett a trón, amit nem is akart annyira, az utolsó évad utolsó részében a régi életét hátrahagyva a Vadakkal együtt a Faltól északra utazott. Innen folytatódhatott volna a története, de egyelőre nem fog.

Havas Jon szerepéért a színészt két Emmy-díjra jelölték. A Trónok harca nyolc évada után Harrington a Marvel-univerzumban bukkant fel, a 2021-ben bemutatott Örökkévalókban játszott.

A spinoffról egyébként korábban George R.R. Martin, a Trónok harca írója azt nyilatkozta, maga Kit Harrington kereste meg őt és az HBO-t az önálló sorozat ötletével, és a színész gondoskodott a csapat összeállításáról is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!