Hivatalos: Max lesz az HBO Max, jön még egy Trónok harca, lesz Harry Potter-sorozat

2023. április 12. – 20:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Elhagyja az HBO márkanevet a Warner Bros Discovery (WBD) streamingoldala, a Magyarországon is elérhető HBO Max, ezt maga a cég vezérigazgatója, David Zaslav jelentette be szerdán.

A május 23-án induló Maxon egyesül az HBO Max és a Discovery+ nevű oldalak tartalma. Az Egyesült Államokban ugyan májusban indul, de a Telex információi szerint itthon még 2024-ig kell várni rá.

A WBD azzal érvel az „HBO”-szó elhagyása mellett, hogy sokaknak ez egy prémium, azaz drágább szolgáltatást jelent.

Az amerikai árazást is bejelentették:

  • A reklámmentes változat egy hónapra 15,99 dollár, egy évre 149,99 dollár.
  • A reklámos változat egy hónapra 9,99 dollár, egy évre 99,99 dollár.
  • Egy úgynevezett „ultimate” előfizetésben nincs reklám, 4K UHD felbontást és Dolby Atmos hangot támogat, 100 letöltést enged, ez havonta 19,99 dollár lesz, egy évre pedig 199,99 dollár.

Az eseményen nemcsak a névkurtítást, hanem több új sorozatot, illetve már korábban bejelentett sorozatok előzeteseit is bejelentették, illetve megmutatták:

  • Hivatalosan bejelentették a Harry Potter-sorozatot, ami Rowling regényein alapul majd, és onnan merít majd történeteket a hivatalos leírás szerint, „egy teljesen új szereposztással”.
  • Készül még egy Trónok harca-sorozat, a Duncan, a Magasról szóló A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night (A Hét Királyság lovagja: A sövénylovag). A sorozatterv híre nem új, már a könyveket író George RR Martin is említette tavaly, de az igen, hogy a cég most berendelte a szériát.
  • Készül egy sorozat a Démonok között című horrorfilmek világában, ami eddig összesen nyolc filmből áll.
  • Chuck Lorre, az eredeti Agymenők készítője dolgozik egy új sorozaton. Egyelőre semmi konkrétat nem tudni róla, csak annyit, hogy teljesen új szereplőkről fog szólni, de az eredeti sorozat karakterei fel fognak majd benne tűnni.

Elkészült a True Detective negyedik évadának első előzetese, az évadonként különálló sztorikat feldolgozó krimisorozat új epizódjai Alaszkában játszódnak majd, a főszerepeket Jodie Foster és Kali Reis alakítják. Nincs konkrét premierdátum, csak annyi, hogy valamikor idén.

Egy picit bele lehet kukkantani a Pingvin-sorozatba is, ami a legutóbbi Batman-film világában fog játszódni, a testes maffiózóra sminkelt Colin Farrell-el a főszerepben. Nem klasszikus előzetes, hanem betekintés a forgatásba. Jövőre jön a sorozat.

Az ismert brandek és folytatások mellé valami új is, Kate Winslet és többek között Hugh Grant szereplésével készült a The Regime című minisorozat, ami mindenféle politikai kavarásról szól majd. Ez is majd jövőre jön.

Viet Thanh Nguyen magyarul is megjelent A szimpatizáns című könyvéből is készül sorozat, amiben Robert Downey Jr. a húzónév, és a producer is egyben. Rendező, író, showrunner pedig a dél-koreai Park Chan-Wook (Oldboy, A titokzatos nő). Ez is 2024-ben jön.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!