Lezárul egy fontos rész a Star Trek történetében

2024. április 7. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánlónkban foglalkozunk az HBO új dokusorozatával, amelyben egykori gyerekszínészek és írók mesélik el, hogy a Nickelodeon csatornánál a stábból szexuális ragadozókkal voltak körülvéve. Ezenkívül megérkezett a Netflix felületére a nagy sikerű regényen alapuló Ripley című sorozat Andrew Scott főszereplésével, és a modern kori Star Trek története is fontos mérföldkőhöz érkezik.

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Star Trek: Discovery (SkyShowtime)

A modern kori Star Trek-történet egyik legfontosabb szériája a végéhez ér, ugyanis az ötödik évaddal lezárják a Discovery cselekményét. A sorozat ugyebár a legelső Star Trek-sorozat történései előtt játszódik, bár később azért jó sok kavarodás történt az idővonalban. A sorozatban egyébként egy sor jó nevű fő- és mellékszereplő megfordult már, mint Sonequa Martin-Green, Anson Mount, Tig Notaro, Jason Isaacs vagy Anthony Rapp. A sorozat vége viszont közel sem jelenti a Star Trek végét, ugyanis sorra jönnek ki az új spinoffok és sorozatok az egyik legismertebb sci-fi világában a következő években is.

Scoop (Netflix)

A Netflix új drámája egy valódi történetet dolgoz fel, ami papíron talán nem tűnik annyira érdekesnek, de médiaszakmailag elképesztően izgalmas: annak a 2019-es interjúnak a hátterét mesélik el benne, amikor a BBC-nek sikerült interjút készítenie András herceggel a Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos barátságáról. Epsteint ugyebár többek között emberkereskedelem, gyermekpornográfia és pedofília miatt ítélték el, majd később megölte magát a börtönben, de az ügy részletei máig nem teljesen tisztázottak. A filmet az inkább tévés rendezőként (A korona, Nagy Katalin – A kezdetek) ismert Philip Martin rendezi, és szerepel benne Gillian Anderson, Rufus Sewell, Billie Piper és Keeley Hawes.

Sugar (Apple TV+)

Colin Farrell legújabb szerepében egy John Sugar nevű magánnyomozót alakít, aki egy ismert hollywoodi producer unokájának eltűnésének hátterét próbálja felfejteni. A sorozat írója és alkotója az a Mark Protosevich, akihez olyan filmek fűződnek, mint a Legenda vagyok, az Oldboy vagy az első Thor-film, és most először dolgozott tévés produkción.

Ripley (Netflix)

Andrew Scott (Fleabag, All of Us Strangers, Sherlock) főszereplésével a Ripley című sorozat New York egyik legismertebb szélhámosának a történetét meséli el. Egy nap Tom Ripley egy különleges megbízást kap, Olaszországból kell haza hoznia egy gazdag üzletember elkallódott fiát, aki fényűző életet él barátnőjével. Ripley megirigyli a pár életét, ezért a tékozló fiú helyébe lép. A sorozat Patricia Highsmith nagy sikerű regényén alapul, A tehetséges Mr. Ripley-n.

Quiet On Set: The Dark Side of Kids TV (HBO Max)

A Csend a forgatáson – A gyerektévé sötét oldala megrázó hitelességgel rántja le a leplet a Nickelodeon népszerű műsorairól. A vezérigazgató, Dan Schneider fellegvára a színfalak mögött komoly traumákat okozott a gyerekszínészeknek, asszisztenseknek és a forgatókönyvíróknak is. Egykori gyerekszínészek számolnak be szexuális túlfűtöttségtől hemzsegő jelenetekről, szexuális zaklatásokról és etikátlan munkahelyi légkörről. A dokusorozat nagy port kavart a nemzetközi médiában, kiábrándító látni, ahogy a Nickelodeon egykori kiscsillagjainak életét (Drake Bell, Amanda Bynes, Jamie Lynn Spears, Ariana Grande) szexuális ragadozók keserítették meg. A négyrészes dokumentumfilmben szülők is beszámolnak arról, hogy miért voltak ilyen tehetetlenek, és miért hagyták hogy idáig fajuljon a Nickelodeon által a gyerekszínészek kiszipolyozása.

Mielőtt elmegyek (Before I Fall, Netflix, márc. 29.)

Samantha Kingston (Zoey Deutch) vígan éli a flancos gimis életét, barátnőivel a menők közé tartoznak, a suli ügyeletes szívtiprója udvarol neki, ráadásul övék a legjobb parkolóhely és a menzán is mindenki őket irigyli. Egyik pénteki napjáról kiderül, hogy az utolsó. Aztán felébred a rémálomból, és kap egy újabb esélyt. Aztán még egyet. És még egyet. Így folytatódik a sor, míg a főhős egy váratlan jellemfejlődésnek köszönhetően, felfedezi, hogy a középiskolai hierarchia csak a felszínen alapul. Ahogy fokozatosan bogozza ki halálának rejtélyét, úgy döbben rá arra, milyen érzéketlenül bánt eddig a szeretteivel. A Mielőtt elmegyek végre egy olyan film, ami nem bárgyú csomagolásban tálalja a középiskola szöszi szereplőinek intellektuális szerepét, hanem egy rögös út az érzéketlen jégkirálynőtől a valódi értékekig és az élet értelmének felfedezéséig.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!