Készül a Doktor Szöszi-sorozat, Reese Witherspoon és a Pletykafészek írói dolgoznak rajta

2024. április 5. – 13:45

Készül a Doktor Szöszi-sorozat, Reese Witherspoon és a Pletykafészek írói dolgoznak rajta
Reese Witherspoon Elle Woods szerepében a 2001-es Doktor Szöszi-filmben – Fotó: Tracy Bennett / MGM Pictures / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Már fejlesztik a Doktor Szöszi világában játszódó spinoff sorozatot az Amazonnál – értesült a Deadline. Az információt a Variety is megerősítette.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miről fog szólni, de az már kiderült, hogy a sorozatban vastagon benne lesz a 2001-es filmben Elle Woodsot alakító Reese Witherspoon keze is, aki a Hello Sunshine nevű produkciós cégén keresztül vezeti a projektet. A sorozat forgatókönyvét Josh Schwartz és Stephanie Savage jegyzi, az ő munkájuk volt a Pletykafészek (Gossip Girl) is, ami hat évadot élt meg 2007 és 2012 között.

Az Amazon az MGM filmstúdió 2021-es felvásárlásával szerzett meg egy csomó tartalmat (a céghez 4 ezer film és 17 ezer órányi tévésorozat tartozik), többek között a James Bond-, Robotzsaru- és a Rocky-filmeket, olyan klasszikusokat, mint az Elfújta a szél, a Ben Hur, az Óz, és népszerű tévésorozatokat, köztük a Csillagkaput, a Tom és Jerryt, a Vikingeket és a Fargót – és a Doktor Szöszit is. Már akkor tudni lehetett, hogy valamit kezdeni akarnak majd a szőke ügyvédnő sztorijával is.

A projekt producerei között Witherspoon és a Pletykafészek írói mellett ott van Marc Platt is, az eredeti film producere is.

Az Amanda Brown regényén alapuló Doktor Szöszit (Legally Blonde) 2001-ben mutatták be. A film Elle Woods történetét meséli el, aki annak ellenére lesz a Harvard legsikeresebb jogi hallgatója, hogy a gondosan beállított szőke haja, csupa rózsaszín szettjei és irritáló csivavája miatt senki nem nézte volna ki belőle, hogy bármeddig képes lesz eljutni a jogi pályán. Doktor Szösziből popkulturális jelenség, a Doktor Szöszit alakító Reese Witherspoonból pedig egy csapásra szupersztár lett.

Nem is kellett sokat várni a film folytatására, ami 2003-ban jelent meg, és ugyan közel sem lett annyira jó, mint az első rész, a franchise-t nem állította meg, 2009-ben készült belőle egy spinoff is (ebben Witherspoon már nem játszott, de producerként részt vett benne), és állítólag évek óta készül a harmadik rész is, amit Mindy Kaling és Dan Goor jegyez. Az első filmen alapuló musicalt 2007-ben mutatták be a Broadwayn.

Pár éve a politikai térbe is bekúszott a Doktor Szöszi-őrület, Trump első elnöksége alatt futótűzként terjedt el a neten, hogy az elnök (pontosabban a beszédírója) a Doktor Szösziből is inspirálódhatott, Trump egyik beszéde ugyanis kísértetiesen hasonlított Elle Woods diplomaosztón elmondott beszédére.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!