Készül a Mátrix 5, de már nem az eredeti rendezőkkel

2024. április 3. – 20:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Warner bejelentette, hogy már fejlesztés alatt van az ötödik Mátrix. Ez lesz az első olyan rész, amiben Lana és Lily Wachowski már nem lesz rendező – írja a Variety.

Wachowskiékat a Mentőexpedíció című film forgatókönyvírója, Drew Goddard váltja majd a rendezői székben. A 2021 végén bemutatott negyedik részt rendező Lana Wachowski új szerepet kap, executive producerként dolgozik majd a filmben. Azt egyelőre nem közölték, hogy a Mátrix univerzum régebbi és korábbi szereplői közül ki térhet majd vissza.

A cselekmény részleteiből még nem árultak el semmit, de a Warner produkciós elnöke, Jesse Ehrman azt ígéri, hogy a történet úgy közelíti majd meg a fantasy világát, hogy közben nem távolodik el túlságosan attól, ami a korábbi filmeket sikeressé tette. “Drew egy új ötlettel érkezett a Warner Bros-hoz, amelyről mindannyian úgy véljük, hogy kiváló módon folytathatja a Mátrix világát, egyszerre tisztelegve az előtt, amit Lana és Lilly több mint 25 évvel ezelőtt elkezdett” – mondta Ehrman.

Az új rendezőt, Drew Goddardot korábban Oscar-díjra jelölték a Ridley Scott által rendezett, Matt Damon főszereplésével készült Mentőexpedíció című film megírásáért. "Nem túlzás azt állítani, hogy a Mátrix-filmek megváltoztatták a mozit és az életemet" Lana és Lilly kiváló művészete nap mint nap inspirál, és több mint hálás vagyok a lehetőségért, hogy az ő világukban mesélhetek történeteket" – mondta Goddard.

A Mátrix egy 1999-ben bemutatott amerikai–ausztrál koprodukcióban készült sci-fi. Az első film eddig három folytatást kapott, a legutóbbi. negyedik rész 18 év szünet után, 2021-ben érkezett. Ez volt az első volt, amit kizárólag Lana Wachowski rendezett. Mátrix negyedik részéről, a Feltámadásokról ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!