A zaklatással vádolt Lizzo befejezi a karrierjét, szerinte a világnak nincs szüksége rá

2024. március 30. – 07:52

A zaklatással vádolt Lizzo befejezi a karrierjét, szerinte a világnak nincs szüksége rá

Másolás

Vágólapra másolva

A Grammy-díjas amerikai énekes-fuvolaművész, Lizzo egy drámai hangvételű nyilatkozatot tett közzé Instagram-oldalán, amelyben azt írta, megunta az őt ért bántásokat, azért befejezi zenei karrierjét, számolt be róla a Guardian.

„Elegem van abból, hogy meghurcolnak az életemben és az interneten is. Én csak zenélni akarok, boldoggá tenni az embereket, és segíteni, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen, mint amilyennek látom. De kezdem úgy érezni, hogy a világ engem nem akar benne látni. Folyamatosan szembe kell néznem azzal, hogy hazugságokat mondanak rólam a befolyásom és a nézeteim miatt – állandóan viccek céltáblája vagyok a külsőm miatt. A személyiségemet olyan emberek szedik szét, akik nem ismernek engem és nem tisztelnek.

Én nem erre a szarra jelentkeztem. Kilépek

– írta, egy békejeles emojival zárta posztját.

Lizzót 2023 augusztusában három egykori táncosa többek között szexuális zaklatás és ellenséges munkahelyi környezet kialakítása miatt beperelte az énekesnőt, a beadvány ezen túl vallási és faji diszkrimináció és a bántalmazás vádját is tartalmazta. A táncosok különböző megaláztatásokról számoltak be: szerintük Lizzo többek között arra kényszerítette egyiküket, hogy egy sztriptíztáncos mellét fogja meg, a stábbal együtt becsmérlő utalásokat tett egy versenyző súlyára, valamint a stáb nem engedte ki őket vécére egy forgatási napon.

Pedig a 2010-es években a neve még egyet jelentett a testpozitivitással és szexpozitivitással, a három Grammy-díja alapján a mainstream popzenével is. Lizzo szórakoztató, szókimondó, egyedi és egyéni, és feddhetetlen – írtuk róla tavalyi cikkünkben.

A pénteken közzétett posztját támogató kommentek sora fogadta, többek között Paris Hilton, aki azt írta: „Szeretünk, királynő", illetve reality show-jának egyik versenyzője, aki arra biztatta, hogy folytassa. Az énekesnő az idei Grammy-díjátadón szerepelt először nyilvánosan, mióta a vádak felmerültek ellene, ekkor a legjobb R&B dalért járó díjat adta át SZA-nak.

Tavaly májusban Lizzo megszüntette Twitter-fiókját, és már akkor azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a zeneipart a testszégyenítő kommentek miatt. Ezután egy Instagram-posztban azt írta, soha nem fogja befogni a száját azzal kapcsolatban, az emberek mennyire megnehezítitek a kövérek életét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!