Új filmsorozat készül A végtelen történetből, A király beszédét is gyártó stúdió áll mögötte

2024. március 20. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az igazi kultuszfilmnek számító, 1984-es adaptáció után újra mozifilm készül Michael Ende világhírű regényéből, A végtelen történetből, amelynek gyártásáról a See-Saw Filmszel egyezett meg a jogtulajdonos Michael Ende Productions. Maga a megállapodás már önmagában fontos mérföldkő, mert évek óta kopogtattak már a stúdiók a könyv jogaiért, de ezen túl egyelőre nem sok mindent lehet tudni a projektről, az sem derült ki, hogy hány filmet akarnak csinálni – írja a Variety.

A Végtelen történet Michael Ende 1979-ben publikált, Magyarországon 1985-ben kiadott könyve, amelyet 45 nyelvre fordítottak le, és amely minden idők egyik legnépszerűbb fantasy regénye, több millió eladott példánnyal. A könyv főszereplője egy Bux Barnabás Boldizsár nevű kissrác, aki rábukkan a titokzatos, A végtelen történet című könyvre, melyben egy Atráskó nevű fiúnak kell megmentenie Fantáziát. Bux viszont egy idő után már nemcsak külső szemlélő, hanem ő is Fantáziában köt ki, ahol egy Fuhur nevű szerencsesárkányon röpköd, többek közt.

Iain Canning, a See-Saw társalapítója és a projekt egyik producere a lapnak elmondta, hogy A végtelen történet egy időtlen sztori, de közben időszerű is elővenni, és tökéletes lehetőségük van arra, hogy modern köntösbe csomagolva is elmeséljék. Mint mondta, a könyv azért is különleges, mert az ember az életének különböző szakaszaiban különböző értelmezéseket kreál hozzá, ők pedig újabb rétegekkel járulhatnak hozzá ehhez. Azt is hozzátette, hogy szerinte minden generáció megérdemli a saját utazását a könyv mesevilágába, Fantáziába.

A másik oldalról Ralph Gassmann többek közt arról beszélt, hogy az utóbbi években teljesen le voltak taglózva attól, hogy mennyien keresték meg őket, hogy megfilmesíthessék A végtelen történetet. Amikor négy-öt éve úgy döntöttek, hogy itt az ideje megvalósítani ezt, több száz jelentkező közül választották ki a See-Saw Filmst, amely ugyan sosem dolgozott még ekkora volumenű projekten, de tényleg szenvedélyesen elkötelezett a Végtelen történet iránt.

Canning szerint ő és a cég másik alapítója, Emile Sherman mindig is úgy gondolták, hogy ha feljebb akarnak lépni, azt olyasmivel akarják megtenni, ami nagyon különleges számukra, és amihez tudnak kapcsolódni. Annak fényében pedig, hogy Canning már tizenöt éve, még az Oscar-díjas A király beszéde előtt azt mondta, hogy egyszer szeretné adaptálni A végtelen történetet, ez pontosan ilyesminek is tűnik. Ezen túl nem igazán derült ki semmi a projektről,

egyelőre hasonlóan elkötelezett írókat és rendezőket keresnek, és ennek a folyamatnak a sikerétől függ majd például az is, hogy pontosan hány filmet fognak csinálni.

A See-Saw Filmstől egyáltalán nem idegenek az adaptációk, az egyébként egy színdarabból adaptált A király beszéde mellett ők csinálták például az Oroszlánt, A kutya karmai köztöt, az Utolsó befutókat – aminek magyar vágóját éppen szerdán jelölték BAFTA-ra – és a netflixes Fülig beléd zúgtamot (Heartstopper) is. Utóbbi onnan lehet ismerős a magyaroknak, hogy az eredeti könyvtől félti a kormány a tinédzsereket, amit nálunk még a reptéren sem szabad fólia nélkül árulni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!