Tarolt az Arany Málna-díjátadón a Micimackó-horror

2024. március 9. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Tarolt az idei, 44. Arany Málna-díjátadón a Micimackó: Vér és méz című, tényleg egészen rettenetes horrorfilm, ami tíz kategóriából ötöt is megnyert – írta a BBC.

Alexander A. Milne 1926-ban írta meg a Micimackó című regényét, amiből később a Disney óriási franchise-t csinált. A jogok 2021-ben lejártak, így azóta némi megkötéssel bárki szabadon felhasználhatja a mese elemeit. Sajnos így tettek a Vér és méz című brit horrortrash alkotói is, akik egy vérengző tömeggyilkost faragtak szegény Micimackóból és Malackából. Ahogy a kritikánkban írtuk: a színészi játék pocsék, a cselekmény értelmezhetetlen időhúzás, a képek sötétek és rosszul komponáltak, a gyilkosságok pedig igénytelenek.

A film nemzetközi fogadtatása sem volt jobb, a Guardian csak egy csillagot adott rá, és azt írták, se nem vicces, se nem félelmetes. Az Empire egyenesen azt írta: „A legrosszabb írói és színészi teljesítményt nyújtó horrorfilm, amit emberemlékezet óta láttunk a mozikban.” Ennek megfelelően Rhys Frake-Waterfield író-rendező és alkotása elnyerte a legrosszabb filmnek, a legrosszabb forgatókönyvnek és a legrosszabb rendezőnek járó Arany Málna-díjat. Emellett Micimackó (Craig David Dowsett) és Malacka (Chris Cordell) a legrosszabb párosnak járó díjat is megkapta.

A negatív kritikák azonban nem tántorították el a rendezőt attól, hogy folytatást készítsen a Micimackó-horrorból. Sőt, Frake-Waterfield azt az is bejelentette, hogy a Bambiból és a Pán Péterből is szeretne horroverziót készíteni.

Az Oscar-gála előtt tartott Arany Málna-díjátadón Sylvester Stallone és Megan Fox nyerte el a legrosszabb férfi, illetve női mellékszereplőnek járó díjat az új Feláldozhatók-filmben, az Expend4blesben nyújtott alakításukkal. Ráadásul Megan Fox behúzta a legrosszabb női főszereplőnek járó díjat is a Johnny & Clyde című filmben nyújtott alakításáért. A legrosszabb férfi főszereplő Jon Voight lett, aki egy ír maffiózót alakít a Mercy című akciófilmben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!