Adam Sandler kereste a legtöbbet tavaly Hollywoodban, Margot Robbie-t is megelőzte

2024. március 8. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

73 millió dollárral Adam Sandler volt a legjobban kereső színész 2023-ban, akit második helyen a Barbie-sztár Margot Robbie követett – derítette ki a Forbes.

Elsőre talán meglepő lehet, hogy 2023-ban még mindig az olcsó vígjátékairól elhíresült Adam Sandler vezette a bevételi toplistát, de hamar kiderül, hogy a tavalyi év nagyon is termékeny volt a színésznek.

73 millió dollárt keresett Sandler a tavalyi évben, ezt pedig elsősorban a Netflixnek köszönhette. Tavaly jelent meg a platformon a Gyagyás gyilkosság 2 (Murder Mistery 2), a Ne merészelj eljönni a bát micvámra és a Leó is, a színész emellett még 44 standupelőadást is tartott. Összesen 500 millió órányit streameltek Adam Sandler filmjeiből a Netflix nézői 2023 első félévében.

A színész már 2014-ben megállapodott négy film legyártására a streamingszolgáltatóval 250 millió dollárért cserébe. Azóta nyolc Netlix-filmben vállalt főszerepet, és rengeteg másikba kapcsolódott be Happy Madison nevű produkciós irodáján keresztül.

A lista második helyére Margot Robbie került 59 millió dolláros bevételével, aminek nagy része a Barbie-filmből folyt be.

A kasszasiker műsor közel 1,5 milliárd dollárt bevételt hozott világszerte, a nyereségéből pedig a színész is részesedett. A film legyártásában Margot Robbie produkciós irodája, a LuckyChap is kivette a részét, ami azóta olyan filmeken dolgozott, mint a Saltburn.

Margot Robbie és Ryan Gosling, a lista második és negyedik helyén végző színészek a 2023-as Cinemacon vörös szőnyegén – Fotó: Bridget Bennett / AFP or licensors
Margot Robbie és Ryan Gosling, a lista második és negyedik helyén végző színészek a 2023-as Cinemacon vörös szőnyegén – Fotó: Bridget Bennett / AFP or licensors

A harmadik helyre a 61 éves Tom Cruise került 45 millió dollárral, amit nagyrészt az új Mission: Impossible és a 2022-es Top Gun: Maverick tavalyi évre átcsúszó bevételeinek köszönhetett.

2023-ban a tíz legjobban kereső színész 449 millió dollárt kapott együttvéve, a listára Ryan Gosling, Matt Damon, Jennifer Aniston és Leonardo DiCaprio is felfért. A bevételek nagy része filmekből érkezett: míg a tavalyi évben a hollywoodi írósztrájk rengeteg sorozatot állított le vagy késleltetett, addig a legnépszerűbb színészek gyakran 20 millió dollárt is elkérhettek előre egy nagyobb filmszerepért.

Ráadásul a mozifilmek után a nagyobb színészek általában a nyereségből is le tudnak csípni maguknak néhány százalékot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg a Netflix és a streamingszolgáltatók előre fizetnek a szereplésért, egy, a Barbie-hoz hasonló kasszasiker mozifilm után még évekkel később is pénzt termelhet a színésznek.

A tíz legjobban kereső színész átlagéletkora 52 volt, a 33 éves Margot Robbie lett a legfiatalabb, aki felkerült a Forbes listájára.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!