Bűnös a két férfi, akit a Run-DMC alaptagjának megölésével vádoltak

2024. február 27. – 22:21

Bűnös a két férfi, akit a Run-DMC alaptagjának megölésével vádoltak
Jam Master Jay emlékhelye Queensben – Fotó: Charly Triballeau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az esküdtszék bűnösnek találta Karl Jordan Jr.-t és Ronald Washingtont gyilkosság vádjával. Ők ketten voltak azok, akik egy balul sikerült drogügylet közben agyonlőtték Jason Mizellt, azaz Jam Master Jayt, a Run-DMC korszakalkotó trió alapító tagját.

A két elkövető minimum húsz év börtönt kaphat, legrosszabb esetben életfogytiglani elzárást.

Mizell a kilencvenes évek közepén belecsúszott a kokainkereskedelembe, amikor a Run-DMC népszerűsége csökkent.

A bíróságon elhangzottak szerint Mizell 2002 októberében nagyjából tízkilónyi kokaint szerzett, amit több díler között akart szétosztani. Amikor Ronald Washington megtudta, hogy a DJ nem akarja bevenni az üzletbe, akkor elhatározta, hogy megöli.

Karl Jordannal együtt bementek abba a stúdióba, ahol Mizell dolgozott, és ráparancsoltak, hogy feküdjön le a földre. Kétszer közvetlen közelről rálőttek, az egyik a fején találta el.

Az elkövetők neve évekig ismeretlen volt. Washington több fegyveres rablás miatt bíróság elé állt 2007-ben, ekkor merült fel először, hogy ő lehet az egyik, aki megölte a Run-DMC alapítóját.

A gyilkosságnak van egy harmadik vádlottja is, egy Jay Bryant nevű férfi szintén ott lehetett a stúdióban a gyilkosság estéjén, de az ő ügyét külön tárgyalják majd 2026-ban.

(NBC News)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!