Első magyarországi koncertjét adja májusban a Circle Jerks

2024. február 27. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Először játszik Magyarországon a legendás, amerikai Circle Jerks. A 2020-ban sokadjára újjáalakult együttes koncertjének a Dürer Kert Nagyterme ad otthont május 29-én, a zenekar pedig nagy valószínűséggel részben az ikonikus, nemrég negyven éves Group Sex című lemezével fog turnézni.

A Los Angeles-i hardcore punk zenekart 1979-ben alapította Keith Morris, a Black Flag első énekese és Greg Hetson, a Redd Kross, valamint a későbbi Bad Religion gitárosa. A zenekar a hardcore punk, azaz a punk agresszívebb vállfajának első hullámához tartozik, 1980-ban megjelent Group Sex című lemezük a műfaj egyik fontos mérföldköve, csakúgy, mint 1982-es Wild in the Streets című albumuk.

Számos hosszabb-rövidebb szünetet követően 2019-ben jelentették be, hogy 2020-ban ismét újjáalakulnak, azóta pedig rendszeresen turnéznak. Budapestre az eredeti felállásból a két alapító érkezik, Zander Schloss gitárossal, valamint Joey Castillo dobossal kiegészülve, aki korábban a Queens of the Stone Age-ben és az Eagles of Death Metalban is dobolt.

Az előzenekarról is érdemes néhány szót ejteni, hiszen a Circle Jerks-nek nem más nyit majd, mint a kultikus magyar punkzenekar, a Böiler. A zenekar, aminek énekes-gitárosával, Riger Jánossal nemrég az After egyik adásában beszélgettünk, erre az egy koncertre áll össze. Riger egyébként nemrég azzal került be a hírekbe, hogy a Carson Comával közösen adta elő a Kurvára bebaszunk című számot a Budapest Parkban, de ő szerepel a zenekar Feldobom a Követ című klipjében is. Riger nekünk adott interjújában arról beszélt, a Böiler sikerét abban látja, hogy olyasmit csináltak, ami más volt, mint a többi punkzenekar, és „jelentett valamit az embereknek.”

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!