Három izgalmas előadóval készülünk a második Telex After-bulira

2024. február 19. – 14:16

Három izgalmas előadóval készülünk a második Telex After-bulira

Másolás

Vágólapra másolva

Novemberi launch bulink után március 14-én ismét bevesszük a Gólyát. Az After koncertsorozatával két célunk van, egyrészt mindig izgalmas, sok műfajból merítő felhozatalt szeretnénk, másrészt az aktuális kedvenc előadóinkat is bemutatnánk nektek, legyen szó underground zenekarokról, vagy befutottabb produkciókról.

A második After-buli első fellépője a föld alól burjánzó gombatelepként felnövő Palánta lesz, ami azon kevés magyar előadók egyike, akiket még a Pitchfork is szemlézett.

A pszichedelikus hangzású, széteffektezett gitárokkal és énekkel operáló zenekar alapvetően punkzenét játszik, esztétikailag legalábbis mindenképp. Az izgalmas csavar azonban a dalok szerkezetében és tematikájában köszön be, ugyanis ezek valójában punkosan és gyorsan játszott progresszív rock számok, amikre az illuzórikus szövegek úgy úsznak rá, mint valami álomszerű boszorkánykántálás. A zenekar ráadásul éppen bemutatkozó nagylemezén dolgozik, amiről biztosan elcsíphetünk majd egy-egy dalt a koncerten is.

Lenkkét már tavaly novemberi bulinkra is elhívtuk, akkor betegség miatt végül le kellett mondania a fellépést, így nagy örömünkre szolgál, hogy most bepótolja koncertjét.

Lenkke a tavalyi Kikeltetőn bukkant fel, ekkor figyeltünk fel rá mi is, hiszen az elektronikus zenei alapokkal dolgozó fiatal énekes izgalmas egyveleget gyúr össze mindenféle hatásokból. A hol könnyed, popos és táncolható, hol inkább elmélyülős, lebegős dalokat néha egy-egy veretős, agresszív, már-már hardtechnós rész szakítja meg, amikre Lenkke_ hol magyarul, hol angolul énekel, vagy rappel rá. Izgalmas zene, ráadásul egyelőre mindössze néhány dala érhető el Soundcloudon és Spotifyon, szóval ha kíváncsi rá az ember, érdemes elcsípni élőben.

Az estét a Cataflamingo zárja, tavalyi, az Ajtónak támaszkodni című lemezük az After év végi listáján elvitte az év rocklemeze címet.

Akkor ezt írtuk róluk: „A legjobb rockalbum annak a Cataflamingónak köszönhető, amely nem teljesen új a piacon, de még soha nem készített ennyire erős albumot. Egyszerre kicsit emo, kicsit jazzrock, kicsit progrock, és az elsőtől az utolsó hangig egészen elképesztő élményt ad.”

Az Ajtónak támaszkodni egy lendületes, kreatív, dallamos lemez, ami alapján egy szórakoztató és lendületes koncertre számíthatunk.

A koncertek után barátunk, Fodor Dávid fog DJ-zni, aki lemezről pakol majd mindenféle old-school, rendszerváltás előtti rockzenét. Ezek mellett pedig természetesen találkozhattok velünk is, fotózkodhattok az After szelfibódéban, és fogyaszthattok a Gólya különleges koktéljaiból is.

Timeline

  • 20:00 – nyitás
  • 21:00 – Palánta
  • 22:00 – Lenkke_
  • 23:00 – Cataflamingo
  • 24:00 – Fodor Dávid DJ set

Jegyár:

  • Early bird: 2500 Ft
  • Kedvezményes: 2900 Ft (elővételben, március 14-ig)
  • Normál: 3500 Ft (a koncert napján, a helyszínen)
  • Támogatói: 5000 Ft (Ajándék After-csomaggal: felvarró, kitűző, matrica)

Kövesd az eseményt a Facebookon, és vegyél jegyet a Tixán, találkozzunk a Gólyában!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, a részvételi feltételek és adatkezelési tájékoztató itt található.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!