A modern kori Star Wars-játékok alfája és omegája

2024. február 17. – 22:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező gamingajánlója nem mindig aktualitásokat, hanem a Telex szerkesztőségének válogatott kedvenceit mutatja be.

Kis híján öt éve jött ki a Star Wars Jedi: Fallen Order, amivel újra beköszöntött a jó minőségű, egyjátékos Star Wars-játékok kora. Kal Cestis kalandja ugyanis hosszú évek óta az egyik legjobb dolog volt, ami a franchise videójátékos vonalán történt, jól is nézett ki, izgalmas is volt, és a gameplayt is tökéletesen eltalálták.

A történet szerint öt évvel a Sith-ek bosszúja eseményei után járunk, főhősünk, Kal pedig egy olyan Jedi, aki túlélte a 66-os parancs tisztogatásait, és a játék kezdetén múltját titkolva bujdokol, és egy roncstelepen dolgozik.

Múltja azonban utoléri, nem túl meglepő módon ő lesz A kiválasztott, akinek újra kell majd építenie a Jedi rendet. Ehhez természetesen segítsége is lesz, hűséges robottársa, BD-1, az egykori Jedi-mester Cere, valamint annak csatlósa, a szarkasztikus mókamester, Greez személyében.

Ezzel az eleinte kissé szedett-vedett csapattal vágunk neki a végtelen űrnek, hogy Cere korábbi mestere után kutassunk. A Fallen Order pályáin bolygóról bolygóra utazunk a messzi-messzi galaxisban, amolyan félig open world módon, hiszen a planéták viszonylag szabadon bejárhatóak. Megfordulunk többek között az erdős Kashyyykon, a kietlen Dathomiron és a fagyos Ilumon is, ez a játék egyik nagy erőssége, a környezet gyönyörű és kellően részletes is, órákig el lehet veszni a bolygók közti kalandozásban.

A sztori is egész jó, akadnak csavarok is, de ami igazán jó a Fallen Orderben, az a gameplay. A souls-like fénykardozás, az erőhasználat, a harcok mind-mind baromi jól működnek, a mozgásterünk is egész nagy, kellően sokféle szintlépés és skill közül válogathatunk. Ráadásul különféle fénykard-stílusok is rendelkezésünkre állnak, így kiválaszthatjuk, mi áll hozzánk a legközelebb.

A Fallen Order tehát nem csak egy remek Star Wars-kaland, de egy kiváló TPS akció-kalandjáték is, aminek folytatása, a Jedi Survivor is nagyszerűen sikerült. Ha pedig bármelyik nem volt meg, itt az ideje belevágni a bolygóközi utazásnak, hiszen a Fallen Order február 20-ig kevesebb, mint 2 ezer forintért lehet a miénk Steamen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!