Bëlga, Krúbi, Csakneonkislány és Analog Balaton az idei Bánkitó első nevei között

2024. február 13. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette első fellépőit az idén július 10-13. között zajló Bánkitó Fesztivál, amelynek az átfogó témája a tudathasadás lesz ebben az évben.

A Bánkitó idei két fő fellépője a fesztiválon utoljára 10 éve koncertező Bëlga, és Bánkon rendszeres visszatérőnek számító Krúbi.

„Királyok a stégen!” – kezdi Instagramon közzétett bejelentőposztját a fesztivál, ahol az Analog Balaton, Dé:Nash, Deva, Hundred Sins, a Platon Karataev, Co Lee és Sisi is fellép. Mint írják, utóbbi tavaly még a Bánkitó legkisebb színpadán zenélt, de „immár a nagyszínpad backstage hűtőjének zúgásából inspirálódhat.”

A fő fellépők közt szerepel a Csakneonkislány is, ez pedig nem holmi elírás, a Csaknekedkislány új projektjéről van szó. Az ugyanazon tagokból álló, de más koncepció szerint szerveződő formáció novemberben a Trafóban koncertezett először, fesztiválon először a Bánkitón fognak bemutatkozni.

Az „elsőbánkozók” sorát erősíti a Wavy hiphopzenei és művészeti kollektíva és a szólózenész Villő is. Ilyen név még a listában a Voice-ból ismert kuvaiti-magyar rapper Jaber, aki már az Akvárium nagyhallos fellpésére készül, ő talán a fesztivál legváratlanabb húzása. A Hari Drama a tóparton tér vissza, az esti afterekért pedig a Lavalavából ismert Tolo és Falcao és a Seggrázós Buli rezidensei felelnek.

A szervezők szerint a fellépők listája hamarosan bővülni fog új nevekkel.

A Telex polaroidos beszámoolója a tavalyi Bánkitóról itt olvasható.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!