Sorozatként élesztik fel Angelina Jolie és Brad Pitt akció-vígjátékát

2024. február 4. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (február 1-február 7.)

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Félig üres (Curb Your Enthusiasm, 12. évad, HBO Max, február 5.)

Larry David kultikus sorozata a végéhez ér, ugyanis február 5-én indul a tizenkettedik, egyben utolsó évad az HBO-n. A sorozat gyökerei egészen a 20. századig érnek vissza, hiszen eredetileg egy 1999-es, egyórás Larry David-különkiadásként jelent meg, amiből aztán az HBO 10 részes sorozatot csinált 2000-ben.

Az első három év után már csak periodikusan jelentek meg új évadok, az évtizedek során előfordultak 3-6 éves kihagyások is. A nem teljesen hétköznapi szitkom Larry David félig fikciós életét követi végig, aki visszavonult tévés íróként próbál boldogulni Los Angelesben.

Mr. & Mrs. Smith (Amazon Prime, február 3.)

Gyanúsan nagy a csend az Amazon következő nagy sorozata előtt ahhoz képest, hogy micsoda bomba nevekkel dolgozzák fel újra azt a kémsztorit, amit a legtöbben onnan ismernek, hogy ebben a filmben jött össze egymással Angelina Jolie és Brad Pitt.

Eredetileg Phoebe Waller-Bridge-re építették volna a sorozatot, de ő 2021-ben hat hónap munka után kiszállt a projektből, pedig Donald Glover gyakorlatilag miatta vállalta el a másik főszerepet.

A helyére Maya Erskine ugrott be, így ők ketten alakítják a kémpáros két tagját, akiknek házastársaknak kell tettetni magukat. Nagyon úgy néz ki, hogy az Amazon egyben felrakja az egész, nyolcrészes évadot, amiben látható lesz még John Turturro, Parker Posey, Wagner Moura, Paul Dano, Alexander Skarsgard, Sarah Paulson és Ron Perlman is.

Masters of the Universe: Revolution (Netflix)

A Kevin Smith (Jay és Néma Bob, Shop-Stop) kormányozta nosztalgiahajó a harmadik évadához érkezett. Ugyan itthon talán nincs akkora kultusza, de Amerikában a He-Man a '80-as évek óta igazi geek-kedvenc animációs sorozat, és Smith meglepő autentikussággal ültette át annak a kornak a jellemzőit egy mai modern animációs sorozatra.

A klasszikus karaktereknek pedig olyan színészek adják a hangjukat, mint Mark Hamill, Lena Headey, Alicia Silverstone, Sarah Michelle Gellar, Danny Trejo William Shatner, illetve a tavaly elhunyt legenda, Kevin Conroy, de még Henry Rollins (Black Flag) és Method Man (Wu-Tang Clan) is hallható egy-egy kisebb szerepben.

Holdlány és Ördögi Dinoszaurusz (Moon Girl & Devil Dinosaur, 2. évad, Disney+, február 2.)

A kevés modernkori, új karakterre épülő Marvel-képregények egyike a Moon Girl, amiben egy Lunella Lafayette nevű, 13 éves, szuperokos kislány egyszer megnyit egy téridőkaput, amelyen belép egy hatalmas, vörös T-Rex, és azonnal barátok lesznek.

Közösen szuperhősökként folytatják, és hiába szól inkább fiatalabbnak a történet, a Moon Girl-képregények tudnak egészen szórakoztatóak lenni felnőtteknek is. Ráadásul Moon Girl azóta a nagy Marvel-hősök között is megvetette a lábát a képregényekben.

Ennél tökéletesebb adaptálnivaló nincs is nagyon egy jó gyerekmeséhez, de a magyarul elég hülyén hangzó animációs sorozat simán bevállalható a hardcore Marvel-rajongóknak is, mert felbukkannak benne itt-ott ismerős arcok. A második évad első két része február 2-án érkezik.

Griselda (Netflix)

A hírhedt kolumbiai kokainbárónő, Griselda Blanco életét dolgozza fel a a Netflix új hatrészes minisorozata Sofía Vergara (Modern Family) főszereplésével. Blanco Kolumbia történetének egyik legprofibb kartelljét hozta létre annak idején, és az alvilágban többek között Kokain Keresztanyaként vagy Fekete Özvegyként hivatkozzanak rá. A Netflixen már elérhető a teljes évad, amiben Karol G énekesnő is feltűnik egy mellékszerepben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!