Krúbit felháborították a Budapest Aréna sokkolót használó biztonsági őrei, kárpótlást ígér

2024. január 30. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Krúbi elfogadhatatlannak tartja, hogy a Budapest Aréna biztosító személyzete néhány koncertlátogatót nem engedett be a szektorába, és hogy többek felháborodására „vérlázító erőszakossággal” reagáltak – írja a Facebookon.

A pénteki koncertről a hét elején jelent meg egy videó, amin a Valton biztonsági őrei földre visznek egy koncertlátogatót, majd sokkolót is bevetnek.

„Az egyik sokkolás eredménye nagyon látszik, még most is, a felkaromon van két elég nagy lila foltom. A fojtószorítást éreztem nagyon, a torkom fájt, kívül és belül is” – mondta az RTL Híradónak az áldozat.

A konfliktus oka az volt, hogy a kiemelt állóhellyel rendelkező vendégeket a biztonsági őrök csak akkor engedték be abba a szektorba, ha a jegy mellett volt karszalagjuk is. A beszámolók szerint viszont nem mindenkinek jutott karszalag a kiemelt állóhelyes részre.

Egyre többen akartak bejutni a kiemelt állóhelyre, ezért a biztonságiak megerősítették a létszámukat, dulakodás alakult ki, és ekkor került elő a sokkoló. A videón láthatón V. B.-t az elmondása szerint fojtogató szorítófogásba tették, majd barátjával együtt kivezették az Arénából.

A Budapest Aréna kedd este, a Telexhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy elnézést kérnek mindenkitől, aki a jegye ellenére nem jutott el a helyére. Szloboda Szilárd, az Aréna ügyvezetője jelezte, hogy értekezletet tartottak az érintett szolgáltatókkal, és összegyűjtötték azokat a kérdéseket, amiket még ki kell vizsgálniuk. A közlemény szerint a Budapest Aréna biztonsági őrei kizárólag olyan eszközöket használhatnak, amiket a törvény enged. Ha felmerül egy törvénytelen eszköz használata, akkor „az azt használó személy többet nem dolgozhat az Arénában”. Amint az esetet kivizsgálják, tájékoztatni fogják a médiát és minden panaszost is.

Krúbi esti posztja volt az első hivatalos reakció egy érintettől. A posztjában azt írja, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, „miért nem kaptátok meg a helyszíntől azt a szervezettséget és bánásmódot, ami elvárható lenne, és mellettetek kiállva bevetünk mindent, hogy megfelelő mértékű kárpótlásban részesüljetek”.

A videót itt lehet megnézni:

Ez pedig Krúbi kedd esti posztja:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!