Meghalt a Boney M. és a Milli Vanilli alapítója

2024. január 23. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Elhunyt 82 éves korában Frank Farian producer és egykori popénekes, többek között a Boney M. és a Milli Vanilli alapítója és menedzsere. Halálhírét kedden a családja hozta nyilvánosságra.

Farian Franz Reuther néven született 1941-ben a németországi Kirn an der Nahéban, a zeneipari karrierje előtt szakácsként dolgozott, majd a hatvanas években kezdődött rock- és popénekesi pályafutása. Az 1970-es évek közepén Rocky című számával aratott sikert, de ezt követően már csak ritkán lépett fel, producerként kezdett dolgozni.

Az általa alapított Boney M. lett az első világszerte sikeres produkciója, bár később kiderült, hogy a frontember, Bobby Farrell vokáljait is Farian énekelte. Még nagyobb botrány lett abból, amikor kiderült, hogy a szintén Farianhoz tartozó Milli Vanilli duó két tagja, Fab Morvan és Rob Pilatus csak tátogtak és táncoltak a színpadon, nem énekeltek egyetlen dalban sem. Farian karrierje során Stevie Wonderrel és Meat Loaffal is dolgozott, máig az egyik legsikeresebb német producernek számít.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!