Megérkezett az első előzetes a Trónok harca alkotóinak új sorozatához a Netflixen

2024. január 9. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Sokáig úgy tűnt, hogy David Benioff és D. B. Weiss párosa lesz a következő évek nagy duója Hollywoodban a Trónok harcának köszönhetően, de az utolsó évad nem tett jót a megítélésüknek. Ettől függetlenül még az is felmerült, hogy a Disney rájuk bíz egy komplett Star Wars-trilógiát, a páros azonban négy éve jelezte, hogy nem tudják vállalni a felkérést, mert 200 millió dolláros egyezséget kötöttek a Netflixszel. Ennek lett az eredménye a 2022-es metálzenei vígjáték, a Metal Lords, illetve lesz majd az eredménye a 3 Body Problem című sorozat, amelynek megjelent az első rendes előzetese.

A sorozat Cixin Liu A háromtest-probléma című regényéből készült, ami egy idősíkon és -tereken átívelő történet egy hatalmas katasztrófát megakadályozni próbáló tudósok egy csoportjáról. A nyolcrészes első évad március 21-én érkezik a Netflixre, a szereplők között van Benedict Wong, illetve több, a Trónok harcából is ismerős színész, mint John Bradley, Liam Cunningham és Jonathan Pryce is.

A meglehetősen látványos, de kissé nehezen értelmezhető előzetes szerint valamilyen veszélyforrás miatt sorra halnak meg a tudósok, és lehet, hogy ennek egy kínai nő volt az okozója még a '60-as években. Ennél részletesebben belemenni a cselekménybe már erősen spoileres lenne. Liu könyve volt egyébként az első regény, amely megkapta a legjobb sci-fi-regényért járó Hugo-díjat 2015-ben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!