Börtönbüntetést kapott a celebpartin egy szál zokniban megjelenő orosz rapper

2023. december 28. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz közbeszédet és az ország felső vezetését is napok óta foglalkoztatja az a zárt körű celebparti, amit december 21-én tartottak Moszkva egyik éjszakai szórakozóhelyén. Az esemény a Majdnem meztelen tematikát kapta, amit több meghívott elég komolyan is vett. A népszerű orosz rapper, Vacío például mindössze egy zoknit húzott fel a péniszére, így jelent meg az eseményen.

A bulin készült, több orosz celebet bemutató videók persze hamar terjedni kezdtek a neten, és a felvételek Putyin irodájáig is eljutottak, miután egyre több konzervatív szereplő és vallási vezető is panaszt tett amiatt, hogy egyesek így mulatnak, miközben az ország háborúban áll Ukrajnával.

Egy olyan videó is keringett a neten, amin az egyik résztvevő Putyin szóvivőjének, Dmitrij Peszkovnak magyarázkodik az eseményről a Reuters szerint. „Legyünk mi az egyetlenek az országban, akik nem erről a témáról beszélgetnek” – rázta le az újságírói kérdéseket a témában Peszkov.

A partinak azért elég súlyos következményei lettek, Vacíót például letartóztatták és 15 nap fegyházra ítélték, emellett 200 ezer rubeles büntetést is be kell fizetni a „nem hagyományos szexualitás” népszerűsítése miatt.

A bulit szervező tévés műsorvezető és influenszer, Nasztya Ivlajeva ellen is jogi lépések indultak, az adóhatósági nyomozás mellett a Putyin háborúját támogató szervezetek egyike például egymilliárd rubelnyi kártérítést követelő pert indított ellene – írja a BBC. Ivlajeva, aki a partin készült fotókon 23 millió rubel értékű ékszert viselt, azóta két videóban is elnézést kért a történtekért, és arról beszélt, reméli, kap majd egy második esélyt.

A buli meghívottjai az eddigi információk alapján komoly elhallgattatásra számíthatnak, nemcsak a szponzori szerződéseiket mondták fel és koncertjeiket törölték, de akad olyan celeb is, akit utólag vágnak ki az előre felvett újévi tévéműsorból.

Természetesen a legtöbben saját közösségi oldalukon magyarázkodnak. Az egyik részt vevő popsztár, Gyima Bilan például azt fejtegeti egy ilyen videóban, hogy rajta kabát, póló és farmer volt az eseményen, és fogalma sem volt arról, hogy a többiek mit (nem) viselnek majd.

Kapcsolódó
Csatlakozz a csoportunkhoz!