Squid Game vidámpark nyílik Los Angelesben

2023. december 22. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Ahhoz képest, hogy a Squid Game alapvetően egy maró társadalomkritika, ami Dél-Korea berendezkedésére, és úgy általában a kapitalizmusra húzza rá a vizes lepedőt, elég ironikus, hogy a Netflix milyen lendülettel épít rá egy kész pénzgyárat. A sorozat eszelős sikere után nemrég kijött a valóságshow-verzió, elkerülhetetlenül jön a második évad, és most egy Squid Game-re épülő mini-vidámparkot nyitott a Netflix Los Angelesben.

Az utazó attrakció pár hónapot hónapot fog tölteni Amerika nagyvárosaiban, és 39 dolláros (kb 13 500 forint) belépőért cserébe a sorozatból ismert hat játékot lehet kipróbálni, persze nem életre-halálra, egy speciális karkötő rezgése jelzi, ha valaki „meghalt”, azaz kiesett. Cserébe nyeremény sincs (illetve annyi, hogy a nyertesek, ha szeretnének, automatikusan bejutnak a valóságshow második évadának castingjára). Az élményt koreai édességeket és Squid Game-kosztümöket, illetve relikviákat áruló ajándékbolt teszi teljessé.

A Netflix a streamingháború élesedésével több irányban is kísérletezik, hogy megtartsa az előfizetőit, illetve újabbakat húzzon be, az élő Squid Game játék is egy ilyen próbálkozás a mobilos GTA-játékok, az interaktív filmek, és a VR-attrakciók után.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!