Taylor Swift elhalasztotta riói koncertjét, miután meghalt egy rajongója

2023. november 19. – 09:21

Taylor Swift elhalasztotta riói koncertjét, miután meghalt egy rajongója
Egy pár esernyővel védekezik a forróság ellen, miközben Taylor Swift koncertje előtt várakoznak, Rio de Janeiróban, Brazíliában – Fotó: Pilar Olivares / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Taylor Swift elhalasztotta szombatra tervezett Rio de Janeiró-i koncertjét, miután egy rajongója nem sokkal a pénteki koncertje előtt meghalt – írja a BBC. A 23 éves lány még Swift előadása előtt ájult el, majd halt meg szívmegállásban. Rióban hatalmas hőség volt, de a szervezők nem engedték meg a résztvevőknek, hogy vizet vigyenek be magukkal.

A BBC azt írja, hogy a szombati koncert elhalasztásáról szóló döntés már azután született, hogy több ezer ember összegyűlt a stadionban. Taylor Swift Instagram-oldalán (24 órán belül eltűnő Storieson) azt írta, hogy „a rajongóim, a fellépőtársaim és a stáb biztonságának és jólétének kell mindig az első helyen állnia”. Brazíliában példátlan hőséget tapasztaltak az elmúlt napokban, a hatóságok életveszélyre figyelmezettek. A jelenlegi tervek szerint a hétfői koncertet viszont már megtartják.

Swift azt írta rajongója haláláról, hogy a hír teljesen lesújtotta: „olyan hihetetlenül gyönyörű volt, és túlságosan fiatal”. A pénteki koncerten beszámolók szerint nehéz volt vízhez jutni, az énekes a koncert egy pontján maga dobált vizespalackokat a tömegbe, miközben a rajongók azt kántálták, hogy „vizet, vizet, vizet!”. A koncert egy másik pontján Swift megállt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a hallgatósága kap elég vizet.

Az orvosok azt a hírt, hogy a fiatal rajongó dehidratáció miatt vesztette volna életét, nem erősítették meg, azonban a szervezőket komoly kritika érte, amiért nem engedték, hogy az eseményre érkezők vizet vihessenek be magukkal. Eduardo Paes, Rio polgármestere az X-en azt írta, hogy a történtek elfogadhatatlanok, és több változtatást kért a show producereitől: többek között extra vízosztó pontokat és több készenléti szolgálat biztosítását.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!