Fegyelmi eljárást indított Gajdos Tamással szemben az ATV

2023. november 12. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali fegyelmi eljárást indított az ATV Gajdos Tamás műsorvezetővel szemben, írta ki a csatorna a honlapjára. Közleményük szerint Gajdos nem jelent meg vasárnap az ATV Híradó stúdiójában, pedig a csatorna etikai kódexe szerint a műsorvezetőknek az adás kezdete előtt egy órával már az épületben kell lenniük. Gajdos nem először szegte meg a szabályzatot, ezért fegyelmi eljárás indult ellene, a vasárnapi kora esti híradót pedig György Gabriella vezette helyette.

Frissítés: A Blikknek sikerült elérnie Gajdost, aki szerintük meglepve fogadta a fegyelmi hírét. „Egyelőre erről nem akarok nyilatkozni, a napokban átbeszélem a vezetőséggel a történteket, utána szívesen adok bővebben is tájékoztatást” – mondta.

Június végén egyszer már Rónai Egon helyettesítette Gajdost, amikor nem jelent meg időben a stúdióban. A műsorvezető akkor azt mondta, hogy lerobbant az autója, és csak későn, fél órával a híradó kezdete előtt jelezte a hírigazgatónak, hogy nem érne be időben a stúdióba.

Az ATV ezután belső vizsgálatában megállapította, hogy Gajdos „az elmúlt időszakban és korábban is több alkalommal késve érkezett munkahelyére. Tekintettel arra, hogy élő adásként közzétételre kerülő műsor műsorvezetői feladatainak ellátásáról van szó, ezen esetek veszélyeztették az adásbiztonságot”. A csatorna az okozott kár megtérítésére kötelezte Gajdost, aki ezt tudomásul vette, írja a 24.hu.

Gajdos Tamást 2013-ban egyszer már elküldték az ATV-től, miután a 25 perces hírműsort csak negyedórás késéssel, 14 percben tudták leadni. Gajdos 2016-ban tért vissza a csatornához.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!