Robert De Nirónak nemi alapú diszkrimináció miatt 420 millió forintnyi kártérítést kell fizetnie a volt asszisztensének

2023. november 10. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

1,2 millió dolláros (nagyjából 420 millió forintos) kártérítést kell fizetni Robert De Niro produkciós cégének a színész volt asszisztensének nemi alapú diszkrimináció és megtorlás miatt - írja a BBC.

Graham Chase Robinson több mint tíz évig, 2008 és 2019 között dolgozott De Niro vezető asszisztenseként. A nő évi 300 000 dollárt keresett De Niro asszisztenseként, 2019-ben azért mondott fel, mert állítása szerint frusztrálta a színész barátnőjével, Tiffany Chennel való kapcsolata. Nem sokkal később beperelte a színészt, 12 millió dolláros kártérítést követelt érzelmi stressz és a jó hírnévének okozott kár miatt.

A nő azt állította, előfordult, hogy a színész úgy beszélt vele telefonon, hogy közben pisilt, és többször megkérte, hogy vakarja meg a hátát. Robinson szerint a színész produkciós cégénél (ahol egy idő után produkciós és gazdasági igazgatóhelyettes is volt) folyamatosan verbálisan bántalmazták, megalázták, alulfizetett volt, és úgy bántak vele, mint De Niro „irodai feleségével”. De Niro a novemberi meghallgatásán nonszensznek nevezte a vádakat, és azt mondta, előfordult, hogy rossz hangulatban volt és felemelte a hangját, de soha nem bántalmazta verbálisan volt alkalmazottját.

Az esküdtek ugyan személyesen nem találták felelősnek a színészt a felhozott vádakban, de a produkciós cégének kártérítést kell fizetnie a nőnek.

Az elégedetlenség egyébként kölcsönös, De Niro cége, a Canal Productions 6 millió dollárra perelte be a nőt, mert állításuk szerint visszaélt a céges vagyonnal, és többek között ötmillió, repülőjegyekre felhasználható (összesen nagyjából 450 ezer dollárnyi) pontot lopott el a színésztől. A színész azt is állította, hogy Robinson rengeteg sorozatot nézett munkaidőben, és úgy követelt magának egyre nagyobb fizetést és egyre fontosabb pozíciókat, hogy a munkaköre lényegében nem változott.

Az esküdtek végül felmentették Robinsont a pénzügyi visszaélés vádja alól.

De Niro az ítélethirdetésen már nem jelent meg személyesen, Robinson a helyszíni beszámolók szerint mosolyogva fogadta a döntést.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!