November 20-ától az RTL-en is látható lesz a Zámbó Jimmy-sorozat

2023. november 9. – 11:49

November 20-ától az RTL-en is látható lesz a Zámbó Jimmy-sorozat
Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

November 20-tól az RTL-en is látható lesz az RTL+ streamingfelületen futó A Király című, Zámbó Jimmy élete ihlette sorozat – derül ki a csatorna közleményéből.

Az RTL saját gyártású sorozatát tavaly mutatták be, és bár az első részt a televízióban is leadták, a többi kilencet eddig csak az RTL+ felületén lehetett megnézni.

A Király november 20-tól hétfőtől csütörtökig 21:15-től lesz látható az RTL-en.

Az első részt anno mi is megnéztük, akkor azt írtuk, „a Jimmy-sorozat eddig az egyik legjobb magyar produkciónak tűnik a sorozatműfajban az elmúlt 20 évből”.

Zámbó Jimmy különböző életszakaszait két kiváló színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, Olasz Renátó pedig az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. A feleségét, Zámbó Editet is két színésznő Schell Judit és Staub Viktória formálja meg.

Az énekes életének meghatározó szereplőit, a családját, barátait és a magyar zenei világ ma is élő prominens személyiségeit Csákányi Eszter, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra, Péterfy Bori, Bíró Panna Dominika, Herczeg Adrienn, Thuróczy Szabolcs, Szalay Bence, Schruff Milán, Ötvös András, Georgita Máté Dezső, Borsányi Dániel, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Király Dániel, Gyabronka József, Elek Ferenc alakítják.

A sorozat showrunnerje Herman Pierre, a főrendező Kovács Dániel Richárd (A tanár, Apatigris, Válótársak), a vezető forgatókönyvíró pedig Zomborácz Virág, aki több epizódot is rendezett. Zomborácz rendezte a 2014-es Utóélet című filmet, amelynek a forgatókönyvét is írta, de a nevéhez fűződik az Egynyári kaland tévésorozat a köztévén, illetve A tanár vagy az Aranyélet több epizódja is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!